Barcamp over de grens

REGIO – Er is grote belangstelling voor het eerste grensoverschrijdende kunst- en cultuurbarcamp van het project taNDem op 12 apriL. Voor Nederlandse kunst- en cultuurmakers uit de EUREGIO is er nu nog een laatste mogelijkheid tot aanmelding.

Het nieuwe grensoverschrijdende kunst- en cultuurproject taNDem heeft als doel om Nederlandse en Duitse kunstenaars en cultuurmakers in tandems bijeen te brengen. Op 12 april 2018 vindt daarom van 10.00 tot 16.30 uur bij Kloster Bentlage in Rheine (Duitsland) het taNDemcamp18 plaats. Hier kunnen de deelnemers potentiële projectpartners uit het buurland vinden en grensoverschrijdend netwerken. Het bijzondere aan deze dag is dat er geen vastgesteld programma is. Dit formaat is vooral voor de kunst- en cultuursector zeer geschikt, leggen de inhoudelijke projectleiders Andre Sebastian en Johan Godschalk uit. "Wij wilden bewust geen traditionele bijeenkomst organiseren en de kunst- en cultuurmakers een vastgesteld programma voorleggen. Zij zijn de creatieve mensen en daarom moeten ze zelf actief worden, meedoen en de dag vormgeven." Het motto is: kennismaken, uitwisselen en informeren.
De deelname aan het tweetalige taNDemcamp is gratis en inclusief eten en drinken. De projectleiding roept Nederlandse kunstenaars en cultuurmakers – zowel professioneel als amateurs – op om mee te doen en mogelijke Duitse partners voor een gezamenlijk project te ontmoeten. De kunstenaarstandems kunnen maximaal 15.000 euro subsidie uit het project ontvangen. Het jaarthema van 2018 is: 'Sehnsuchtsort Heimat: Waar ben ik thuis?'
Meer informatie over het project via: www.tandemkunst.eu. Aanmelden via: www.tandemcamp18-nl.eventbrite.de.