Faltenrock zoekt zangeres

REGIO - Al tien jaar speelt de vrouwenband Faltenrock uit het naburige Bocholt nummers van AC/DC en eigen werk. Om professionele redenen moet de zangeres de band binnen niet al te lange tijd vaarwel zeggen. En het is niet eenvoudig om een zangeres tussen de 30 en 55 jaar te vinden die de rol over durft te nemen.

"We zijn behoorlijk gek en hebben plezier in wat we doen", zegt gitariste Gabi Frentzen. "We hebben al overal gezocht. En toen bedachten we dat het misschien wel mogelijk is om een zangeres te vinden in de naburige, muziekminnende Achterhoek. Dat zou echt geweldig zijn! We roepen dus alle zingende Achterhoekse vrouwen die houden van ons muziekgenre op om zich te melden. We hebben al wel eens een man op de trommels laten slaan, maar we willen als 'frontman' toch echt een vrouw."
Wat de kandidaat moet 'meenemen'? "Een lekkere, brutale stem, de wens om op te treden, om samen met ons te toeren. En dan komt het allemaal vanzelf goed!"
"We bijten niet en we zijn altijd aardig," lacht de gitariste. "Faltenrock bestaat uit vrouwen in de leeftijd van 30 tot 52. Het moet toch gek gaan of er is in de Achterhoek wel een vrouw die ons als zangeres wil komen versterken?"
Vrouwen die het podium willen veroveren - en ook beginners hebben een kans - kunnen zich melden bij Gabi Frentzen, die overigens goed Nederlands verstaat en leest, via via mail aan grfrentzen@aol.com of telefonisch onder 0049-15234210601.