De nieuwe gemeenteraad van Oost Gelre. foto: Kyra Broshuis
De nieuwe gemeenteraad van Oost Gelre. foto: Kyra Broshuis Foto:

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

GROENLO - In het stadhuis van de gemeente Oost Gelre in Groenlo is afgelopen week de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Door Kyra Broshuis

De gemeenteraad van Oost Gelre telt zes partijen: CDA, VVD, OOG, PvdA, D66 en de Nieuwe Liberalen Oost Gelre. Er zijn 21 zetels beschikbaar die als volgt zijn verdeeld: 7 voor het CDA, 5 voor de VVD, 5 voor OOG, 2 voor PvdA, 1 voor D66 en 1 voor de NLOG. Tijdens de speciale raadsvergadering zijn de raadsleden officieel geïnstalleerd door het afleggen van de eed of de belofte. Zeven raadsleden zijn nieuw in de raad, de overige veertien zijn ook in de vorige raad actief geweest. De zeven nieuwe raadsleden zijn: Theo Krabben (CDA), René Plaggenburg (CDA), Freek Jansen (OOG), Paul Wallerbos (OOG), Frank Boschker (VVD), Ellen Ribbers (VVD) en Annelies Donderwinkel (PvdA).
De raad bestaat verder uit Jos Hoenderboom, Marieke Frank, Carla Heming-Borgijink, Niek Bragt en Walter Leemreize voor het CDA; René Hoijtink, Ronald Willering en José Konings-Penterman voor OOG; Bart Porskamp, Kees Porskamp en Karel Bonsen voor de VVD; Gerard klein Gunnewiek voor NLOG; Richard klein Tank voor de PvdA en Jerry van der Meulen voor D66.

'De lat ligt hoog'
Nestor Richard klein Tank, het langstzittende raadslid (nestor) is benoemd tot waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. "Ik zal met veel plezier deze rol vervullen", zo zegt Klein Tank. Burgemeester Bronsvoort spreekt de nieuwe raad toe. "Deze nieuwe raad, met deels nieuwe gezichten, treedt in de voetsporen van de vorige raad die veel gedaan heeft. Dat betekent dat de lat hoog ligt. De kiezer heeft het vertrouwen in u uitgesproken, dat moet een goed gevoel geven. Er zijn veel ontwikkelingen in onze gemeente waarbij u het belang van onze bewoners kunt vertegenwoordigen. De gemeenteraad is uiteindelijk het hoogste politieke orgaan in de lokale samenleving. Onze professionele en loyale ambtenaren zullen u ondersteunen bij uw taak."

De gemeenteraad is geïnstalleerd, nu is het wachten op de coalitievorming. Het CDA zal, zoals dat gebruikelijk is voor de grootste partij, hierin het initiatief nemen.