Little Steve & the Big Beat bij Grolse Jazz. Foto: PR
Little Steve & the Big Beat bij Grolse Jazz. Foto: PR Foto:

Little Steve & the Big Beat bij Grolse Jazz

GROENLO - Ze speelden al vaker in Groenlo en komen er graag. Zondag 15 april vanaf 16.00 uur bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo: Little Steve & the Big Beat.

In de vijf jaar dat ze bestaan hebben ze een behoorlijke naam opgebouwd in binnen- en buitenland met optredens op bijvoorbeeld Blues Peer (Belgiƫ), Seven Nights To Blues (Frankrijk), Nuit Du Blues (Frankrijk) en North Sea Jazz Club (Nederland). De band werd genomineerd voor diverse awards. Little Steve & the Big Beat is opgebouwd rondom het gitaarspel en de zang van Steven van der Nat. Het debuutalbum 'Another Man' stond in Engeland in de top 3 van meest gedraaide albums bij Independent Blues Broadcasters Association in januari 2017. De band bestaat naast Little Steve uit; Martijn 'Tinez' van Toor op sax (Tinez Roots Club), Evert Hoedt (the Electrophonics) op tenor en baritonsax, Bird Stevens (the Big Four Quintet, Different Tacos) op basgitaar en Jody van Ooijen (Qeaux Qeaux Joans, Rootbag) op drums.


'Pink Floyd' in De Mattelier

GROENLO - Sociaal-cultureel centrum De Mattelier lijkt in zijn korte bestaan al niet meer weg te denken. Een grote reeks aan aansprekende voorstellingen passeerde inmiddels de revue. Akoestiek en geluid van De Mattelier worden geprezen. Vrijdag 6 april is ingeruimd voor Absolutely Floyd: 'Signs of life 17/18, The Live Tribute to Pink Floyd.'

Door het gehele land treedt de formatie op, met overal lovende recensies. Tijdens een concert van Absolutely Floyd wordt de bezoeker vergast met nummers uit het brede oeuvre van de legendarische Britse band Pink Floyd. Aangevuld met veelal zelf geproduceerde videobeelden en een uitgebreide lichtshow. De show wordt uitgevoerd door een 11-koppige band, bestaande uit topmuzikanten uit geheel Nederland. Kaarten zijn online te bestellen via www.mattelier.nl, of vrijdagavond aan de deur te koop. De voorstelling begint 20.15 uur, de zaal is open om 19.15 uur. Meer info is te vinden op www.absolutelyfloyd.nl.