ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv-programma van de ZSOM wordt in De Molenberg op verschillende momenten uitgezonden. De komende week bestaat het programma uit de volgende onderdelen.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten.

Voorjaarsconcert Euphonia
Op 10 maart 2018 gaf muziekvereniging Euphonia hun jaarlijkse voorjaarsconcert in de Pickerhal te Eibergen. Aan dit concert namen delen het jeugdorkest, het harmonie-orkest, de minirettes, de twirls, de jeugdpercussie, de drumfanfare en percussiegroep Full Power. Het publiek heeft volop kunnen genieten van de muzikale kwaliteiten van deze vereniging. Vandaag het tweede deel.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten.

De Daltonschool
Deze school is een basisschool maar dan anders. Op deze school werken de kinderen met een themabord waarop ze zelf hun taken aangeven en ook de planning zelf verzorgen.
Dit alles wel onder begeleiding! Hierdoor ontstaat meer zelfstandigheid en werkzaamheid.

De 60ste revue van Allo Jannaô
Op 11 maart 2017 werd door de ZSOM opnames gemaakt van de 60ste revue van revuegezelschap Allo Jannaô in Theater de Kappen te Haaksbergen.
Met de revue "Wie stokkert de boele op!" probeert men het publike op een plezierige manier wakker te schudden. Zang, sketches en dans wisselen elkaar af en het puibliek had een onvergetelijke avond. Vandaag het tweede deel.


www.zsom.nl


Kleindochter brengt hommage aan in Auschwitz omgekomen grootvader                                                                

EIBERGEN - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de PKN-gemeenten Eibergen/Rekken en Neede en de commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie organiseren op zondag 22 april een bijzondere voorstelling in de Oude Mattheüs in Eibergen. De kerk is vanaf 14.00 uur open, de voorstelling begint om 14.30 uur. Na afloop staat er een drankje klaar en is er gelegenheid tot een vrije gift.

Op het programma staat een muzikale vertelling: Philip Mechanicus, wachten op transport. De kleindochter van Philip Mechanicus (1889-1944) Elisabeth Oets brengt een hommage aan haar opa, die in Auschwitz werd vermoord. Zij vertelt zijn levensverhaal, met fragmenten uit zijn beroemde oorlogsdagboek 'In Depot' uit Kamp Westerbork. Zij zingt daarbij, op piano begeleid door Mi Ying Chen, liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in Theresienstadt, die een hoopvol tegenwicht vormen bij dit aangrijpende verhaal. Philip Mechanicus was een selfmade man die zich uit bittere armoede opwerkte tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad in het vooroorlogse Amsterdam. Als Jood die geen ster wilde dragen kwam hij in de oorlog terecht in kamp Westerbork, waar hij een dagboek bijhield, dat nog altijd als een van de belangrijkste oorlogsdocumenten wordt beschouwd. Elisabeth heeft haar opa nooit gekend want hij werd in 1944 op transport gesteld en omgebracht in Auschwitz-Birkenau.
Elisabeth Oets en Mi Ying Chen werkten lange tijd bij de Nederlandse Reisopera en vormen al een aantal jaren een veelgevraagd duo. De voorstelling 'Philip Mechanicus, wachten op transport' was onder andere te zien in Kamp Amersfoort, Sjoel Brielle, Synagoge Delft, Synagoge Groningen, Etty Hillesum Centrum, Theater Concordia te Enschede, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de Walther Maas Villa te Bilthoven. Tijdens de herdenking van de bevrijding van Kamp Westerbork traden zij live voor tv op. Op 4 mei 2017 werd de voorstelling in het Holocaustmuseum te Amsterdam gespeeld in het kader van Theater na de Dam. In september werd de voorstelling in combinatie met een optreden van Armando gepresenteerd.