Joost de Lange. Foto: PR
Joost de Lange. Foto: PR Foto:

Gitaarvirtuoos Joost De Lange komt naar Rockcafé Taste

GROENLO - Rockcafe Taste in Groenlo zorgt ook dit muziekseizoen weer voor een aantal toonaangevende bands uit het bluesrockcircuit. Zaterdag 7 april om 22.00 uur zal dan ook niemand minder dan Joost de Lange met zijn band de muziekkroeg aandoen. Velen die de grotere bluesfestivals bezoeken, kennen zijn naam waarschijnlijk wel en bij Taste zijn ze ook apetrots dat de heren hun fantastische kunsten in Groenlo komen vertonen. Zoals altijd is de entree gratis.

De uit Antwerpen afkomstige driemansformatie de Rock/Blues Experience van de gitaarvirtuoos Joost de Lange is een graag geziene gast in het rock/blues-circuit in zowel Nederland als Belgiƫ en heeft een groot aantal optredens achter de rug met veel en enthousiast publiek. Ze bieden een onvervalst rock/blues-optreden van hoge kwaliteit met veel eigen werk, afgewisseld met covers van onder andere Jimmi Hendrix en Rory Gallagher.
Joost & band hebben een grote en nog steeds groeiende fanbase; ze hebben een prima reputatie vanwege hun live-shows, waar de passie en energie vanaf spatten. De band staat geregeld op festivals en bluesnights; afgelopen jaar voor veel publiek op onder andere het blues/rock-festival 'Oppe Ruiver' met bands zoals Ten Years After, Big Rivers Dordrecht, Drijf In Blues Giethoorn en Alkmaar Blues Express. Groenlo en omgeving zijn voor de band een bekend gebied, ze speelden er eerder in onder andere Schiller in Aalten, Bluesnight Westendorp en in de nazomer nog in De DRU in Ulft samen met Ryan McGarvey. De fans zullen de band dan ook zeker weer weten te vinden.
Voor komend voorjaar staan 'Oppe Ruiver' in Reuver met King King, Ben Poole en Henrik Freischlader, de International Rory Gallagher Tribute in Wijk aan Zee en ook More Blues op het programma. Begin 2017 hebben ze de release van een nieuwe live-cd, het 5de album met opnieuw veel eigen werk; de release zal gepaard gaan met de nodige promo, waaronder reviews/artikelen in de Blueskrant en Bluesmagazine. De vorige cd Magic Crow verscheen in 2014; een cd met een stevige rock/blues-sound die niet alleen prima is om naar te luisteren, maar zich ook uitstekend leent voor live-optredens.