Concert met het oog op Pasen door het Twents Byzantijns Koor

ZWILLBROCK - Op zondag 8 april 2018 geeft het Twents Byzantijns Koor een concert in de Barockkirche in Zwillbrock. Het veertien man sterke koor brengt onder leiding van dirigent Ivo Boytchev gezangen en liederen, meest uit de Grieks-orthodoxe Paasliturgie, in de oorspronkelijke Kerkslavische taal. Gezongen worden werken van componisten als Bortnianski, Turchaninov, Tchaikovsky en Chesnokov.

Het Twents Byzantijns Koor is gevestigd in Hengelo (Overijssel). De zangers komen uit Twente en de wijde omgeving daarvan.
Dirigent Ivo Boytchev wordt heden ten dage beschouwd als een van de meest vooraanstaande talenten van Bulgarije. Geboren in 1970, begon hij zijn muzikale studie op 5-jarige leeftijd aan de muziekschool te Varna bij Rumena Penkova. In1989 werd hij toegelaten tot het staatsconservatorium te Sofia, waar hij studeerde bij Marina Kapatsinskaja en daar zijn diploma behaalde met 'hoge onderscheiding'.
In 1995 vertrok Ivo Boytchev naar Nederland en studeerde onder andere koordirectie bij Kees Stolwijk in Enschede. Naast het dirigentschap van het Twents Byzantijns Koor, het Euregionaal Operakoor en het vocaal ensemble Canta Felice in Tubbergen, heeft hij de leiding over het Nordhornse koor La Lega.

Het concert in Zwillbrock begint om 16.30 uur. De entree is gratis, een vrije gift is welkom.


www.twentsbyzantijnskoor.nl