Opgave viscompetities open

GROENLO - De temperatuur komt nauwelijks meer in de buurt van de nul graden, het zonnetje schijnt geregeld en de watertemperatuur kruipt omhoog. Redenen genoeg om de hengel weer uit de schuur te pakken en de waterkant op te zoeken. Het is dus ook weer tijd voor opgave voor een van de competities: IJsselCup en/ of Grachtencompetitie.

IJsselCup
De eerste competitiewedstrijd om de IJsselCup van 2018 vindt plaats aan de Bakerwaardseweg te Baak. Er is door diverse deelnemers al geoefend, met wisselende resultaten. De eerste wedstrijd wordt gevist op zondag 22 april. De loting is om 6.30 uur aan de waterkant en er zal gevist gaan worden van 07.30 tot 12.00 uur.
Reeds dertien liefhebbers van het vissen op stromend water hebben zich al opgegeven. Twee meer dan afgelopen seizoen, maar dat is volgens de organisatie ook niet zo vreemd omdat er nog steeds goede vangsten mogelijk zijn aan de IJssel. Opgeven voor de IJsselCup kan nog tot en met 20 april en alleen via IJsselCup@visseningroenlo.nl.

Grachtencompetitie
Een week later, zondag 29 april, is het de beurt aan de liefhebbers van het vissen aan de stadsgracht. In tegenstelling tot bij de IJsselCup blijven de inschrijvingen hier wat achter bij de verwachtingen, maar het mooie weer zal de potentiële deelnemers wellicht alsnog doen besluiten om zich op te geven. Het belooft net als afgelopen jaren wederom erg spannend te worden. "We hoeven er niet raar van op te kijken dat de Grachtencompetitie op de laatste wedstrijddag wordt beslist", aldus een GHV-woordvoerder. Het verzamelen voor de wedstrijd is op de parkeerplaats bij de EMTÉ, waar om 07.00 uur geloot gaat worden. Opgeven voor de Grachtencompetitie kan nog tot en met 27 april en alleen via Grachtencompetitie@visseningroenlo.nl.

Voor meer informatie over locatie, tijdstippen en wedstrijddata zie www.visseningroenlo.nl.