Ivo te Kortschot wint eerste competitie wedstrijd in 2018

'Het was nog schrapen aan de IJssel'

GROENLO - De eerste competitiewedstrijd van de GHV in 2018 is gevist. Dit seizoen zijn er maar liefst veertien liefhebbers voor de IJsselCup, twee nieuwe deelnemers (Erwin Hoitink en Robert ten Have) en twee terug van weggeweest (Silvio Geelink en Rick van Koot). Ivo te Kortschot zette de eerste krachtmeting op zijn naam en is (vanzelfsprekend na één wedstrijd) ook de nummer 1 op de ranglijst. Hij was goed voor 7.660 gram.

Helaas voor de organisatie waren er voor de eerste wedstrijd vier afmeldingen, waardoor er in vijf kribvakken gevist werd. De oneven nummers uitstroom (Vak A) en de even nummer instroom (vak B). De week voor de wedstrijd was de watertemperatuur flink gestegen en het waterpeil gedaald. Met name door de hogere watertemperatuur waren de verwachtingen hooggespannen.

De vangsten waren uiteindelijk minder dan verwacht, met nam op aantallen, maar over het gewicht mochten de deelnemers niet klagen. In totaal is er door tien deelnemers 26.360 gram gevangen. In vak A was het totaal 9.985 gram en in vak B 16.375 gram.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de eerste wedstrijd om de Grachtencompetitie, deze wordt gevist op zondag 29 april. Opgeven hiervoor kan nog tot en met vrijdag 27 april en alleen via grachtencompetitie@visseningroenlo.nl. De tweede IJsselCup-wedstrijd staat gepland op zondag 3 juni.

Jeugd
Na het succes van de GHV vijvertour heeft het bestuur besloten dat alle kinderen tot 14 jaar een gratis jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de Groenlose Hengelsportvereniging. Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in verschillende wateren: de vijver bij boer Meijer, de vijver bij de Wagenmaker, de vijver op de Hartreize en de Groenlose stadsgracht. Vissen mag alleen overdag, met één hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en/of mais. Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet direct onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet. Voor het vissen met twee hengels of ander aas is de JeugdVISpas nodig.


www.visseningroenlo.nl