Coot Porskamp. Foto: Pettrik Kafoe
Coot Porskamp. Foto: Pettrik Kafoe Foto:

Rap en Snel scoort

GROENLO - De wedstrijdgroep van Rap en Snel neemt op het moment deel aan diverse wedstrijden voor regionale kampioenschappen. In de vierde divisie werd het vierde divisie districtskampioenschap gehouden. Na een goede wedstrijd zaten Coot Porskamp en de trainster in spanning te wachten op de prijsuitreiking. Coot werd echter niet opgeroepen voor de podiumprijzen. Na afloop bleek er in de uitslag een fout gemaakt te zijn, waardoor het puntentotaal van Coot te laag was berekend. Na correctie kwam Coot alsnog op een tweede plaats terecht! Later op de middag was het de beurt aan Emma Hofstra. Zijn eindigde op een twintigste finaleplek.

In de vijfde divisie werd de laatste plaatsingswedstrijd voor dit districtskampioenschap gehouden. Rap en Snel was deze derde voorronde in alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd. Isa Kruip als Instapper turnde een bijzonder goede wedstrijd. Op drie toestellen eindigde ze als eerste. Maud Janssen wist met een goede sprong en een sterke balkoefening de zevende plek te beleggen. Imke Bossink, jongste deelnemer van Rap en Snel, eindigde op de twintigste plaats.

In de leeftijdscategorie Pupil 1 wist Sjuul Ressing voor de derde keer in deze wedstrijdreeks beslag te leggen op de eerste plaats met vooral een sterke balk- en vloeroefening. Mirthe Bomers stond op het podium voor haar bronzen medaille met vooral een goede balkoefening en een nog sterkere brugoefening. Irsa Smit wist beslag op de vijfde plaats te leggen. Charlene Nijland en Esmee Rootinck deelden de negende plaats,

In de leeftijdscategorie Pupil 2 was Eva Vogel de enige deelneemster van Rap en Snel. Helaas liet ze een zeer matige balkoefening zien waardoor de goede resultaten op sprong en vloer toch geen doorstroomplek opleverden.
In de groep Jeugd 1 presteerde Fem Sprenkeler een stabiele wedstrijd waarbij balk er op positieve wijze bovenuit stak. Ze eindigde op een gedeelde elfde plaats. Noor Janssen had het erg moeilijk met de brug ongelijk, de prestaties op de andere toestellen wisten haar uiteindelijk nog aan een dertiende plaats te helpen. Tess Klein Tuente eindigde als 20ste en Milou Reinders als 27ste.

Als oudste leeftijdsgroep sloot de Jeugd 2 de wedstrijddag af. Maud Schuurmans had moeite met de balk. Twee keer een val maakte dat er niet meer dan een vierde plaats haalbaar was. Lisa van Dillen eindigde deze voor haar goede wedstrijd op de hoogste plaats van de wedstrijdreeks, te weten een vijfde. Xenna Miggelbrink eindigde als tiende.

Met deze resultaten hebben Isa, Maud Janssen, Sjuul, Mirthe, Irsa, Esmee, Charlene, Noor, Fem, Milou, Maud Schuurmans en Lisa van Dillen zich geplaatst voor het districtskampioenschap dat op 26 mei gehouden zal worden voor alle finalisten van de provincie Gelderland, Overijssel en de polders. Xenna heeft zich geplaatst als reserveturnster.


Rap en Snel organiseert selectie
testtraining

GROENLO - Voor wie gym leuk vindt en moeilijker kunstjes wil leren: de opgave voor de selectie testtraining van Rap en Snel staat open. Op zaterdag 12 mei van 9.00 tot 10.30 uur zijn meisjes tot en met tien jaar welkom in sporthal Den Elshof. Ook voor wie twijfelt over haar kwaliteiten of wie het vorig jaar al geprobeerd heeft: je mag gewoon weer een poging doen. Tijdens de testtraining komen allerlei onderdelen uit de turnoefenstof aan bod. Hierbij wordt gekeken naar lenigheid, kracht en mogelijkheden. Wie de trainsters weet te overtuigen met gymtalent, wordt uitgenodigd voor een proefperiode bij de selectie. Opgave voor de training kan via een e-mail naar rapensnel@live.nl, met daarin vermelding van naam en geboortedatum.