Alle jeugdleden die in de prijzen zijn gevallen. Tim te Bogt staat achterste rij tweede van links en Suzan Zieverink eerste rij in het midden. Foto: PR
Alle jeugdleden die in de prijzen zijn gevallen. Tim te Bogt staat achterste rij tweede van links en Suzan Zieverink eerste rij in het midden. Foto: PR Foto:

Tim te Bogt kampioen AKF en Gelders kampioen

ZWOLLE/RUURLO - Afgelopen zondag waren de persoonlijke kampioenschapswedstrijden voor zowel het Achterhoeks (AKF) kampioenschap als ook het Gelders kampioenschap klootschieten. Deze wedstrijden werden gehouden in Borculo bij de vereniging Dijkhoek, tijdens fraaie weersomstandigheden.

Het parcours bestond uit 1000 meter op straat gooien, vijf schoten op het veld gooien, waarbij het totaal aantal meters bij elkaar opgeteld werd, en het zetten waarbij de bal onderhands door de lucht gegooid wordt en de meters tellen vanaf de start tot de plek waar de bal neerkomt op de grond.

Bij de jongens in categorie 3 wisten Jochem Rooks en Wouter Rooks er een broederlijke strijd van te maken waarbij Jochem op alle drie onderdelen - de straat, het veld en het zetten - Wouter wist te verslaan, al waren de verschillen niet heel groot. Op straat gooide Jochem 34 meter verder in hetzelfde aantal schoten, op het veld was het verschil slechts 10 meter en bij het zetten was het verschil 1 meter en 86 centimeter in het voordeel van Jochem.

Bij de jongens in categorie 4 wisten Tim te Bogt en Robin Wegdam goede zaken te doen. Tim won op alle drie onderdelen, Robin werd tweede op straat en derde bij het veld en ook derde bij het zetten.
De resultaten van de jongens werden ook meegeteld in de totaalscores van alle heren die die dag meegooiden, in de leeftijd vanaf 15 jaar tot boven de 70 jaar. Tot Tims grote verrassing wist hij door zijn goede resultaat op straat met 8 schoten en 183,30 meter, op veld met 363 meter en 80 centimeter en bij het zetten 52 meter en 45 centimeter, zowel de titel van de AKF als de titel Gelders kampioen voor zich op te eisen. Een opmerkelijke prestatie om alle heren achter je te laten terwijl je eigenlijk nog bij de jeugd meegooit.
In het totaalklassement wist Robin Wegdam met een achtste plaats ook binnen de top tien te eindigen, Jochem Rooks eindigde als 26ste en Wouter Rooks werd 30ste van de AKF.

Ook bij de dames werd een jeugdlid kampioen, namelijk Suzan Zieverink van Klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo. Suzan werd net als Tim zowel AKF als Gelders Kampioen. Hieruit blijkt dat de jeugd van de AKF goed weet te presteren.


www.kvzwolle.nl