Vlnr. Berry Seesing van Tenten Solar, wethouder René Hoijtink en Dominic Monasso van Tenten Solar op het dak van De Mattelier. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Berry Seesing van Tenten Solar, wethouder René Hoijtink en Dominic Monasso van Tenten Solar op het dak van De Mattelier. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Dak De Mattelier vol zonnepanelen

GROENLO - Op het dak van sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo komen 181 zonnepanelen te liggen. In Lichtenvoorde zijn vorig jaar zomer al 742 zonnepanelen geplaatst op het dak van de Hamalandhal.

Door Kyra Broshuis

Afgelopen woensdag tekenden Berry Seesing namens de firma Tenten Solar uit Lichtenvoorde het contract met de gemeente Oost Gelre voor twee all-in servicecontracten voor vijftien jaar voor de Mattelier en de Hamalandhal. Ook aanwezig waren wethouder René Hoijtink, Dominic Monasso van Tenten Solar, Imme Maas, scholier van het Marianum die een stagedag heeft bij Tenten Solar, en Mirjam Peters en Wilfried Zieverink van de gemeente Oost Gelre.

Op alle gemeentegebouwen
De gemeente heeft al zonnepanelen laten plaatsen op Den Elshof in Groenlo, de Muziekschool en Den Diek in Lichtenvoorde, de sporthal in Lievelde en de brandweerkazernes in Groenlo en Lichtenvoorde. "Op alle gebouwen van de gemeente waar zonnepanelen op kúnnen, liggen ze erop. En in alle gevallen gaat het om panelen van Tenten Solar", zegt Zieverink. "We hebben al sinds 2014 een uitstekende samenwerking met de gemeente", vervolgt Seesing. "Uiteraard worden de projecten altijd via aanbesteding gegund. We zijn er trots op dat Oost Gelre de bakermat is van ons bedrijf. We werken door het hele land maar het is altijd mooi om in onze eigen gemeente de panelen te kunnen plaatsen."

Voorbeeldfunctie
De panelen op de Hamalandhal in Lichtenvoorde zorgen voor een opbrengst van meer dan 180.000 kWh. Dat is ongeveer het verbruik van vijftig woningen per jaar. De panelen op De Mattelier moeten ongeveer 50.000 kWh gaan opbrengen. Dat is voldoende voor ongeveer 75% van het verbruik van De Mattelier. Wethouder Hoijtink is blij met weer een gemeentedak vol zonnepanelen. "Als gemeente hebben wij een voorbeeldfunctie. Wat je van anderen vraagt, moet je zelf ook laten zien. We verduurzamen onze gebouwen. We vervangen de straatverlichting door led en kijken of we dat versneld kunnen doorvoeren. Het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen past dan ook heel goed in dit plaatje".