Half carnavalsjubileum Noamatters

EEFSELE - Op 11 november 2012 zag carnavalsvereniging 'de Noamatters' uit Eefsele het levenslicht. Met inmiddels het zesde hooghedenpaar nadert de datum 11 mei 2018, waarop de vereniging exact 5,5 jaar bestaat. De helft van elf, en dat is natuurlijk, zij het met een knipoog, reden voor groot feest.

In november 2012 kwam in een keetje tussen de uitgestrekte velden een vriendengroep, aangevuld met andere enthousiastelingen, bijeen om tijdens de eerste 'vergadering' de plannen te bespreken. Begonnen als grap, maar al snel resulterend in een actieve jonge groep, die zich al snel een vaste plek verwierf tussen de buurtverenigingen. En die zijn nu, bij het carnavaleske 5,5-jarig bestaansfeest, van harte welkom, net als de speciaal genodigde leden, Eefselenaren. Iedereen mag meefeesten.
Na vijf jaar een geweldige carnavalsavond gehouden te hebben bij Erve Kots, hebben de Noamatters ook nu weer deze locatie gekozen als toneel voor de feestperikelen. Vanwege de reƫle kans op mooi weer en het feit dat het nieuwe Brouwhoes vrijwel klaar is voor gebruik, kwam kastelein Ben Weenink met het voorstel om het feest op het terras te houden. Het dan nog officieel ongeopende gebouw zal al volledig toegankelijk zijn. Ook zijn de tappunten, van waaruit verschillende lokale speciaalbieren vloeien, volgens de uitbater al gegarandeerd functioneel
Bij mooi weer zal het terras buiten omgetoverd worden tot mini-festivallocatie, waar de band Freeline met bekende kermiskneiters en enkele andere feestdeuntjes de heupjes van de bezoekers in beweging probeert te krijgen. Daarna zal DJ Roel Krabben zijn best doen voor een geweldige afsluiting van wat vooral een informele, gezellige avond moet worden.
De feestdatum valt op de vrijdagavond van het lange Hemelvaartweekend. Vanaf 19.30 uur is iedereen bij de 5,5-jarige Noamatters.