Bovenste rij, van links naar rechts: Juliette, Liz, Kik, Lieke Onderste rij, van links naar rechts: Kristel, Koenti, Marijn, Mascha. Foto: PR
Bovenste rij, van links naar rechts: Juliette, Liz, Kik, Lieke Onderste rij, van links naar rechts: Kristel, Koenti, Marijn, Mascha. Foto: PR Foto:

Vier keer eremetaal voor Rap en Snel

Twee keer goud en twee keer zilver

GROENLO - De afgelopen twee zaterdagen hebben de senioren ( jaargang 2002 en ouder) en de junioren (jaargangen 2003 tot en met 2005) individuele springwedstrijden gehad. De vijf senioren mochten vorige week zaterdag 21 april afreizen naar Rijssen, de acht junioren hadden zaterdag 28 april een thuiswedstrijd in Sporthal Den Elshof.

De senioren hadden een sterk deelnemersveld, bij de minitrampoline en de minitrampoline pegasus deden meer dan 60 springers mee op het C-niveau. Op minitrampoline werden er veel streksalto's getoond en hebben Inez en Daphne laten zien dat ze hun 'schroef' zeer goed beheersen. Bij pegasus liet Suze een sprong zien die weinig springers kunnen, namelijk een 'Hollander', een radslag waarbij er in de afduwfase wordt doorgedraaid in plaats van teruggedraaid. Karlijn liet hier een perfecte 'half in half uit' zien. De onderdelen airtrack en plank springtoestel zijn altijd minder favoriet, toch lieten ze hier mooie 'arabier salto'-combinaties zien. Bij de prijsuitreiking bleek dat de sprongen van Nathalie, die voor de grap als trainster meedeed, een zilveren medaille waard was.

Een week later mochten de junioren hun sprongen vertonen in Groenlo. Men begon op de minitrampoline pegasus. Tijdens de training zorgt dit toestel vaak nog voor veel zenuwen en weigeringen, maar tijdens de wedstrijd was daar niets van te zien. Overslag na overslag vlogen ze over de pegasus. Voor Lieke leverde dit een verdiende eerste plek op, Marijn heeft haar angst voor de 'tipsalto' opzij gezet en ook Juliette heeft laten zien dat ze de 'overslag' goed beheerst. Kim en Kristel behaalden bij de minitrampoline een plekje in de top 10. Liz liet na een weigering in haar derde sprong zien dat ze een perfecte hoeksalto uit kan voeren met een direct stilstaande landing. Mascha is het gelukt om haar 'hurksalto' alleen mét een bijna perfecte landing uit te voeren en Koenti liet hoge sprongen zien met mooi gespannen benen. Dit leverde haar, tot haar eigen verbazing, een tweede plek op.

Op het laatste moment besloten Juliette, Kim en Koenti alsnog mee te doen op het onderdeel plank kast. De dames hadden vrijwel niet geoefend, maar lieten toch drie prima sprongen zien. Bij het onderdeel airtrack verliep het inspringen nog moeizaam, maar in de wedstrijd verging het de turnsters een stuk beter.

Voor de senioren en junioren zit het wedstrijdseizoen erop, ze gaan nu trainen voor de aankomende uitvoering. De jeugdspringers (jaargang 2006 en jonger) mogen over een maand hun sprongen laten zien, in Wierden.

De volledige uitslagen staan op de website.


www.rapensnel.nl