Tegen het einde van het concert mengt de dirigente zich dansend op het middenpad in het publiek. Foto: Mark Ebbers
Tegen het einde van het concert mengt de dirigente zich dansend op het middenpad in het publiek. Foto: Mark Ebbers Foto:

Vocales blikt terug op halve eeuw

GROENLO - Met het jubileumconcert 'Happy' zette het Groenlose koor Vocales het 50-jarig bestaan letterlijk luister bij. Voor een behoorlijk gevulde zaal - circa 200 mensen - in De Mattelier kwam in een paar uur een selectie voorbij van het enorme repertoire dat het koor in al die jaren opbouwde, aanvankelijk onder de naam Groenlo's Jongerenkoor.

Door Mark Ebbers

Maar met 'Love the one you're with' en 'Happy' en een verrassende vier-akkoorden-medley waarin vele songs waren verwerkt, werd het repertoire ook weer verder uitgebreid.
Met soms vijf stemgroepen en een eigen combo slingerde de avond van 'U zij de glorie' naar 'Don't you worry child' van Swedish House Mafia. In het Engels, Nederlands, maar ook in het Grolse dialect.

Nieuwe dirigente
Het concert was het laatste onder leiding van dirigente Nardi Strijbos, die het koor zo'n twee jaar leidde. Naast het - vaak swingend - dirigeren, bespeelde ze bij verschillende nummers ook de altsaxofoon. Ze wordt als dirigente opgevolgd door Yvonne Schwirtz.