Vrijwilligers van de sportvereniging Grol bezig met het ophangen van de vlaggen. Foto’s: Theo Huijskes
Vrijwilligers van de sportvereniging Grol bezig met het ophangen van de vlaggen. Foto’s: Theo Huijskes Foto:

Vlaggen sieren Oude Winterswijkseweg en Elshofweg

Ten behoeve van vier feestelijke aangelegenheden

Door Theo Huijskes

GROENLO - In verband met een viertal op komst zijnde en noemenswaardige aangelegenheden zijn de Oude Winterswijkseweg en de Elshofweg in Groenlo afgelopen zaterdag aangekleed met een reeks van kleurrijke vlaggen. Het betreft hier het 50-jarig jubileum van Marveld Recreatie, het Internationaal Marveldtoernooi, de Special Olympics en de viering van het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol. Een zestal vrijwilligers van de voetbalclub Grol was derhalve druk bezig om nu reeds de basis te leggen voor deze feestelijke aangelegenheden.

Marveld Recreatie
Het vierluik van evenementen begint op zondag 27 mei met een 'Open Dag' op het 50-jarige vakantie- en recreatiepark Marveld Recreatie. Op die dag worden alle Grollenaren en belangstellenden van buiten Groenlo in de gelegenheid gesteld om overal op het park een kijkje te nemen. En dat van het subtropisch zwembad tot de tennisaccommodatie De Blanckenborg, van de kinderboerderij tot de speeltuin, van de bowlingbanen tot de restaurants en partycentra, van de talloze bungalows en chalets tot de overige kampeer- c.q. verblijfsgelegenheden en nog veel meer. Met name de dan gerealiseerde uitbreiding met 21 nieuwe, van alle gemakken voorziene luxe bungalows is het bezichtigen meer dan waard. Directeur Edwin Bomers: "Iedereen van jong tot oud is van harte welkom. Voor de jongste jeugd zullen wij zorgen voor voldoende attracties. Het moet een gezellige, ontspannen dag worden met gevarieerd entertainment, waar iedereen met veel plezier op terug zal kijken."

Internationaal Marveldtoernooi
Vervolgens vindt op donderdag 31 mei de s.v. Grol-sponsoravond plaats, voorafgaande aan de 29ste editie van het driedaagse Internationaal Marveldtoernooi op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni. Het programma voor de sponsoravond wordt deze keer ingevuld door het prominente trio Hans Kraay jr., Nathan Rutjes en Ernest Beuving. En dit onder leiding van presentator Eddy van der Ley. Aan het driedaagse, prestigieuze jeugdtoernooi nemen dit jaar naast diverse topploegen uit Nederland, zoals Ajax, Feyenoord en PSV, ook bekende ploegen uit het buitenland deel. Hierbij valt te denken aan FC Barcelona, Red Bull Brasil, Bayer '04 Leverkusen, Atlético Madrid, FC Celtic en andere bekende clubs. Vanzelfsprekend is de jeugdselectie van de jubilerende s.v. Grol ook van de partij.

Special Olympics
Na deze driedaagse vinden een week later de Special Olympics oftewel de Nationale Spelen 2018 voor sporters met een verstandelijke beperking plaats. Voor dit unieke sportevenement, dat plaatsvindt in het weekend van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni, is deze keer de Gelderse Achterhoek uitgekozen. Op Groenlo in het algemeen en het sportpark Den Elshof in het bijzonder is daarbij de keuze gevallen voor het onderdeel voetbal. Bovendien is het vakantie- en recreatiepark Marveld Recreatie direct vóór, tijdens en direct na de Spelen aangewezen en dus helemaal ingericht als het Olympisch Dorp.

'Grol 100'
Wanneer deze drie activiteiten zijn afgerond, zijn vervolgens alle ogen gericht op de viering van het 100-jarig jubileum van de sport- c.q. voetbalvereniging Grol.
Dit eeuwfeest vindt voornamelijk plaats in de jubileumweek van dinsdag 18 tot en met zondag 23 september met allerlei festiviteiten en activiteiten. De oprichtingsdatum en de 100ste verjaardag worden herdacht en gevierd op 18 september.