Het duo Joost (rechts) en Martijn (links) tijdens hun optreden, voorafgaande aan de derby Longa ’30 - RKZVC. Foto: Theo Huijskes
Het duo Joost (rechts) en Martijn (links) tijdens hun optreden, voorafgaande aan de derby Longa ’30 - RKZVC. Foto: Theo Huijskes Foto:

Businessclub Longa '30 laat zich van goede kant zien

LICHTENVOORDE - Zaterdagmiddag 5 mei 2018 16.00 uur. Het sportpark De Treffer aan de Raadhuisstraat oftewel de thuisbasis van Longa '30 heeft een uitstraling alsof de hoofdmacht van de club een kampioenschap heeft behaald. Op een kleurrijk ingericht sportpark is een feest- dan wel partytent verrezen, die onderdak biedt aan enkele honderden gasten. Naast parkeerwachten en andere stewards, is er een ontvangstcomité geïnstalleerd met aan het hoofd de hostesses Mirjam en Ingrid om alle gasten welkom te heten en te voorzien van een 'oranje' polsbandje, dat garant staat voor een aangenaam, onderhoudend en culinair verblijf.

Door Theo Huijskes

Alvorens scheidsrechter Koen Klunder uit Hengelo Ov. om 18.00 uur in een kolkende voetbalarena van De Treffer fluit voor de aftrap van 'de wedstrijd van het jaar' Longa '30 - RKZVC, doet het bestuur van de Businessclub Longa '30 er alles aan om ten behoeve van haar leden, alsmede die van de BC RKZVC een meeting te verzorgen. Een bijeenkomst die het wat inhoud en uitvoering betreft moet winnen van de op 14 oktober vorig jaar door de BC van de dorpsvoetbalclub RKZVC in het Zieuwentse parochiehuis georganiseerde preparty. Uw verslaggever laat er zich niet over uit of de voorwedstrijd van afgelopen zaterdag een overwinning heeft opgeleverd voor de thuisclub. Dat oordeel laat hij over aan de ruim 300 gasten, die niet alleen vóór, maar ook in de rust en na de Oost Gelrese derby op een amusante wijze worden vermaakt, alsmede van een natje en een droogje worden voorzien en uiteindelijk worden uitgezwaaid door een tweetal dj's van Black Out.

Strijdbare BC-voorzitter
Het is Eef Steentjes, voorzitter van de Businessclub Stichting Vrienden van Longa '30, een inmiddels circa negen jaar bestaande, succesvolle clubgeleding waarbij ruim 160 bedrijven zijn aangesloten, die met een professioneel, tevens gloedvol welkomstwoord de goedgemutste aanwezigen van beide clubs in de juiste stemming brengt. Steentjes laat daarbij weten dat deze keer een 5-0 nederlaag voor Longa '30 niet meer wordt geaccepteerd. "In dat geval sluiten wij vandaag al de kruising Zieuwentseweg nabij de N18 af, zodat het dorp Zieuwent wordt uitgesloten van alle noodzakelijke voorzieningen vanuit de gemeente Oost Gelre. Voor mij heeft de clubnaam RKZVC op dit moment een totaal andere betekenis, namelijk 'Romantisch Kindersprookje Zal Vandaag Crashen' en dientengevolge verworden tot het nieuwe Grol", aldus een strijdbare Eef Steentjes.

Ook aartsrivaal Grol uit Groenlo moet het bij de BC-preses ontgelden. "Arme Grollenaren, die zich in plaats van voetbalderby's nu noodgedwongen moeten bezighouden met door de gemeente gesubsidieerde verkleedpartijtjes binnen de roemruchte Grolse stadsgracht. Een tijdverdrijf waarbij je ook nog eens 13,50 euro voor een toegangskaartje betaalt, terwijl je hier voor een spectaculair voetbalevenement slechts 5 euro hoeft neer te tellen."

Grolse inbreng
Maar ondanks de aan buurman 'Grolle' uitgedeelde, humoristische speldenprikken, zijn het wel een tweetal geboren en getogen Grollenaren, te weten het duo Joost (Frank) en Martijn (Gelinck), die zorgen voor het absolute hoogtepunt van de middagvoorstelling. Het inmiddels ook regionaal bekende tweespan wordt op een geheel eigen wijze geïntroduceerd door BC-bestuurslid Max Wekking, die en passant de binnengekomen burgemeester Annette Bronsvoort met haar partner Albert Jan een kledingadvies aanreikt door te melden dat hij haar rode kledij liever in de kleur oranje had gezien. Joost en Martijn zorgen vervolgens voor een weergaloze buut, waarbij bepaalde vormen van zelfspot het tweetal niet vreemd zijn. Zo krijgt niet alleen thuisclub Longa '30 en de op visite zijnde club RKZVC er behoorlijk wat van langs, maar ook de op zeven kilometer afstand gevestigde, binnenkort 100 jaar bestaande voetbalclub Grol. Al met al een wervelende duo-presentatie tijdens een in alle opzichten geslaagde bijeenkomst van twee gezonde businessclubs.