Jeugdige vissers aan de Groenlose gracht. Foto: PR GHV
Jeugdige vissers aan de Groenlose gracht. Foto: PR GHV Foto:

Gratis vissen voor de jeugd

GROENLO - Dit jaar heeft de GHV (Groenlose Hengelsport Vereniging) weer iets nieuws bedacht om de jeugd te laten ervaren hoe leuk vissen kan zijn. Na het grote succes van de GHV vijvertour, heeft het bestuur besloten dat alle kinderen tot 14 jaar een gratis jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de Groenlose Hengelsportvereniging. Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in verschillende wateren: de vijver bij boer Meijer (Bevrijdingslaan), de vijver bij de Wagenmaker, de vijver op de Hartreize en de Groenlose stadsgracht. Vissen mag alleen overdag met één hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en/of mais. Het is - vanzelfsprekend - verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet direct onbeschadigd in hetzelfde water teruggezet worden. Ook kinderen van buiten Groenlo, bijvoorbeeld kinderen die op vakantie zijn in Groenlo, kunnen deze gratis vergunning aanvragen. Wie met twee hengels, ander aas of op een ander water wil vissen, heeft een Jeugdvispas nodig. Je kunt de gratis vergunning aanvragen op www.visseningroenlo.nl, daar staat links onderaan op de hoofdpagina de module.


Longa '30 verslaat
Bemmel en stijgt naar tweede plaats

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 1-0 gewonnen van Sportclub Bemmel. Doordat Rohda Raalte met 2-2 gelijkspeelde bij Stevo stijgt Longa '30 naar de 2de plaats en bij die stand zal het de 1ste ronde van de nacompetitie overslaan.

Bemmel vocht voor ontlopen nacompetitie

Het duel tegen Bemmel was er een om snel te vergeten. Met name in de eerste helft speelde Longa '30 zeer matig en leek het niet op de ploeg dat het dit seizoen zo goed gedaan heeft. Toch kreeg het nog wel een aantal kansen. De grootste was voor Thomas Kerperien, maar die raakte de bal niet goed terwijl hij hem voor het inschieten had. Bemmel kreeg ook een paar kansjes, maar Pim te Loeke keepte wederom alert en hield zijn doel schoon.

In de tweede helft stond Longa '30 iets beter en had het meer controle over de wedstrijd. Bemmel vocht nog voor haar laatste kans om nacompetitie te ontlopen en kreeg dan ook wel een aantal mogelijkheden op een treffer. Pim te Loeke redde twee keer een een-op-eensituatie en had dan ook een groot aandeel in het houden van de nul. Aan de andere kant probeerde Longa '30 ook voor de winst te spelen om toch die 2de plaats in het vizier te houden. Tim Bader schoot echter naast na een voorzet van Boet Kemperman en Thom Berendsen kreeg de bal niet goed onder controle toen hij alleen op de keeper afging. Tien minuten voor tijd viel de treffer alsnog. Het was opnieuw Berendsen die een aantal spelers van Bemmel te snel af was en ditmaal schoot hij de bal keurig in de hoek: 1-0. Longa '30 bleef daarna vrij gemakkelijk overeind en kon toch lachen toen het hoorde dat Stevo tegen Rohda in de 94e minuut had gelijk gemaakt.

Volgende week speelt Longa '30 de laatste wedstrijd tegen Schalkhaar, dat nog tegen degradatie vecht.