Drukte op het kruispunt bij de Rabobank in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
Drukte op het kruispunt bij de Rabobank in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Verkeersonderzoek kruispunt bij Rabobank

GROENLO - Het is aanmerkelijk drukker geworden op het kruispunt bij de Winterswijkseweg/Oude Winterswijkweg bij Rabobank in Groenlo. Dit is een gevolg van de nieuwe N18. Veel automobilisten nemen nu de eerste afslag vanaf richting Lichtenvoorde en dat leidt tot drukte op het kruispunt. Ook veel fietsers maken gebruik van deze weg en in de late middag en de avonduren fietsen er veel kinderen van en naar sportpark Den Elshof. Ook de vakantiegangers vanaf Marveld komen langs dit punt. Dit alles brengt veel extra verkeer naar het kruispunt.

Door Kyra Broshuis

Vragen van VVD en CDA over verkeerssituaties
Zowel VVD als CDA hebben vragen gesteld aan de wethouder over de huidige situatie. VVD'er Ellen Ribbers wil daarnaast ook weten hoe het zit met de bereikbaarheid van Laarberg met het openbaar vervoer én met de onveilige situatie bij de rotonde bij Welgelegen. Niek Bragt van het CDA vraagt of Den Sliem ook aangegeven kan worden op de borden bij de afslag. Ook vindt hij het vreemd dat er op de borden, bij de Winterswijkseweg, de richting Enschede/Eibergen niet aangegeven staat.

Gewenningsperiode van drie maand
Wethouder Karel Bonsen erkent het probleem van het gevaar op de kruising bij de Rabobank. "Maar het verkeer heeft een gewenningsperiode nodig van een maand of drie, dat is de norm. De nieuwe N18 ligt er nu een maand dus er kunnen nog wat veranderingen plaatsvinden. We gaan wel, samen met andere belanghebbenden zoals Marveld en Den Elshof kijken naar de knelpunten. Wanneer dat onderzoek is uitgezet en de resultaten bekend zijn, zullen we dat bekend maken." Voor wat betreft de opgeheven bushalte bij Den Sliem zegt Bonsen dat daar samen met de provincie naar gekeken zal worden. De naam Den Sliem zal niet worden genoemd op de nieuwe borden bij de N18. "De naam van de afslag is de naam van de afslag en niet de verwijzing naar de Laarberg. Rijkswaterstaat wil geen verdere wijzigingen aanbrengen, Den Sliem en Brandemate zullen niet genoemd worden op de nieuwe N18. De wens om Eibergen en Enschede op de borden te krijgen is bekend. "Er komt een nieuw bewegwijzeringsplan en we hebben aangegeven dat we die twee plaatsnamen vermeld willen zien."

Kleine aanpassing rotonde Welgelegen
De rotonde bij Welgelegen zal, zo zegt de wethouder, aangepast worden tijdens de werkzaamheden aan de Borculoseweg. "Maar dit zullen bescheiden aanpassingen zijn. De betonnen obstakels worden wat kleiner en anders gepositioneerd. Het wordt wat fietsvriendelijk."