BS22 vierde afgelopen weekend dat ze vijf jaar op de huidige locatie zitten. Foto: Kyra Broshuis
BS22 vierde afgelopen weekend dat ze vijf jaar op de huidige locatie zitten. Foto: Kyra Broshuis Foto:

D66 dringt aan op subsidie BS22

GROENLO - De fractie van D66 heeft er, door vragen van Jerry van der Meulen, bij het college op aangedrongen de subsidiemogelijkheden voor BS22 nog eens nader te bekijken.

Door Kyra Broshuis

Dwangmiddel
Van der Meulen vroeg aan wethouder Bart Porskamp of de subsidie is ingetrokken als dwangmiddel om BS22 naar De Mattelier te laten verhuizen. Ook vraagt D66 zich af of het college genoeg rekening heeft gehouden met de belangen van BS22. "Als kweekvijver van veel nieuwe ideeën is een burgerinitiatief als BS22 onmisbaar in de samenleving van Groenlo, maar ook van Oost Gelre", stelt Van der Meulen. "Is het college bereid om met BS22 aan tafel te gaan en samen tot een financiële oplossing te komen?" Hij voegt er nog aan toe dat de hoogte van de subsidie alleszins redelijk moet zijn. Tot slot vraagt Van der Meulen of het college voornemens is het komende jaar een nieuwe subsidie te verstrekken aan BS22 wanneer daar een aanvraag voor gedaan wordt.
College erkent het succes
Wethouder Bart Porskamp zegt dat er zeker geen sprake is van een zogenaamd dwangmiddel. "De overheidsparticipatie of burgerinitiatieven willen we in alle kernen op dezelfde manier faciliteren. We erkennen zeker het bestaansrecht van BS22 en de successen die het initiatief heeft. We zijn op dit moment in afwachting van een activiteitenverslag dat BS22 deze maand zal inleveren. Pas als we dat verslag hebben, kunnen we bepalen wat we in de toekomst gaan doen."
Van der Meulen vat dit antwoord als volgt op: "We zijn blij met de toezegging dat er na, na de indiening van het verslag, weer een mogelijkheid tot subsidiëring is. We blijven hierop aandringen."