Stijn Berentsen op het hoogste treetje. Foto: PR
Stijn Berentsen op het hoogste treetje. Foto: PR Foto:

Stijn Berentsen uit Groenlo districtskampioen

GROENLO/HASSELT - Afgelopen zaterdag stond de laatste kwalificatiewedstrijd voor de wielerjeugd op het programma in Hasselt. Deze wedstrijd was ook meteen het districtskampioenschap. Het rondje van 950 meter is al zwaar door de vele bochten maar nu was het extra zwaar door de warmte. Maar met een Grolse kampioen en een aantal podiumplaatsen voor de RTC de Stofwolk weer een succesvolle dag.

In categorie 1 stond Seppe Voorpostel aan de start. Hij reed zijn rondjes netjes uit en hield er nog mooi een achter zich. Zijn missie was geslaagd.

In categorie 3 waren er de drie dames. Ze rijden al bijna het hele seizoen in dezelfde volgorde de finish over. Linn Berentsen werd 20ste, Bliss Goossens 21ste en Jille Voorpostel 22ste.

In categorie 4 pakte Puck Langenbarg een mooie podiumplek. Het was haar eerste wedstrijd na haar valpartij op Hemelvaartsdag. Ze werd knap vierde in haar wedstrijd en ze was het tweede meisje. Stein Jansen werd 21ste en Mette Voorpostel 22ste.

Na de pauze was het de beurt aan Esra Goossens en Luka Wissink in categorie 5 (12-jarigen). Hier lag het tempo hoog na het startsignaal. Luka reed een goede race en kon het peloton goed bijhouden. Esra zat in een groepje hierachter, kwam halverwege de race op gang en hield het tempo hoog. Luka zat dus wel in de eerste groep en sprintte naar een mooie 19de plaats. Esra werd 25ste.

In categorie 6 - met Indy Kappert, Imme Arink, Stijn Berentsen, Jelle Schieven en Nauk ten Thije - lag het tempo helemaal hoog. Al in de tweede ronde reed er iemand weg. Stijn had goed in de gaten dat dit wel eens de beslissing kon zijn en sprong ook weg. Na aantal ronden kon hij aansluiten bij de koploper. In een groepje van negen hierachter zat ook Imme. Jelle zat in een groepje van vier hier weer achter, maar door goed samen te werken kwam Jelle weer terug tot het peloton. Nauk zat hier weer achter en reed slim nog aantal ronden mee met de koplopers die hem inhaalden. Indy vond het tempo te hoog en moest het laten lopen. Maar ze reed keurig de wedstrijd uit in een 26ste plek. De sprint van de twee koplopers werd een prooi voor Stijn. Een zeer knappe overwinning en ook districtskampioen. In de sprint van het peloton werd Imme negende en derde meisje en Jelle veertiende. Nauk werd zestiende.

In categorie 7 werd ook hard gereden en reed al meteen een kopgroepje van drie weg. In het peloton hierachter reden Matz Damman en Mike Krabbenborg attent van voren. Matz werd knap vijfde en Mike negende.

Deze week zal definitief bekend worden wie zich geplaatst hebben voor het NK te Steenbergen op zondag 17 juni.