De toegang tot het bungalow- en kampeerpark Marveld Recreatie. Foto: Theo Huijskes
De toegang tot het bungalow- en kampeerpark Marveld Recreatie. Foto: Theo Huijskes Foto:

Open huis halve eeuw Marveld Recreatie druk en succesvol

GROENLO - Het 50-jarig bestaan van het Groenlose bungalow- en kampeerpark Marveld Recreatie is afgelopen zondag gevierd met een massaal bezocht open huis. Vanaf 11.00 uur 's morgens waren alle deuren van het nationaal en internationaal populaire vakantie- en recreatiepark voor de toestromende belangstellenden wagenwijd opengezet. En die belangstellenden waren er en dat van zeer jong tot zeer oud. Volgens directie en medewerkers van het toeristische uithangbord van de gehele Gelderse Achterhoek, hebben ruim drieduizend belangstellenden, komende van heinde en verre, de uitnodiging aangegrepen om een kijkje te nemen.

Door Theo Huijskes

'The day after' is directeur Edwin Bomers nog helemaal onder de indruk van een door hem beleefde historische dag. "Het scenario voor dit geweldig mooie en op alle onderdelen meer dan geslaagde open huis, is vooraf niet te bedenken. De succesformule werd helemaal compleet dankzij het stralende zomerweer", aldus de Grolse ondernemer, die 's morgens extra werd verblijd met een door burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre uitgereikte koninklijke onderscheiding. "Een complete verrassing, beter gezegd een onderscheiding die mij op dat moment monddood maakte. Het komt niet vaak voor dat er iets binnen dit bedrijf gebeurt, waar ik niet van op de hoogte ben. Maar om op zo'n dag te worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, is een geweldig gebaar richting niet alleen mijn persoon, maar tevens een beloning voor de gehele familie, alle medewerkers en anderen die dit bedrijf in de afgelopen vijftig jaar hebben gemaakt tot wat het nu is."

Talrijke reacties
Edwin Bomers raakt niet uitgepraat over de vele en met name bijzondere, totaal niet verwachte reacties. "Zo kwam een ruim 90-jarige man mij de hand drukken, waarbij hij vertelde dat hij in 1971 samen met zijn inmiddels overleden vrouw vakantie had gevierd op ons park en hij toen als clown onderdeel uitmaakte van het animatieteam. Slechts één voorbeeld van de honderden mensen die ik ontmoet en gesproken heb." Volgens Bomers heeft ook de opstelling van een perfect programma gezorgd voor een in alle opzichten geslaagde dag. "Een looproute of een rondgang met de Vestingstad Express zorgde ervoor dat bij alle onderdelen een kijkje kon worden genomen. Dit van bijvoorbeeld het Aparthotel Havezate Marveld tot het sportcomplex De Blanckenborg en van de tennishal, waarin de Egerländer Musikanten van Herman Engelbertinck optraden, tot de onlangs gereedgekomen 21 nieuwe, luxe vijver-villa's."

Toekomstplannen
Inhoudelijk wil Edwin Bomers nog niet praten over nieuwe, zich inmiddels al weer aandienende plannen voor verdere uitbreiding en vernieuwing van het vakantiepark, dat dit jaar toewerkt naar een aantal bezoekers boven de 100.000. "Daar zijn wij volop mee bezig, want stilstand betekent achteruitgang. Vooralsnog ben ik blij met en trots op datgene wat er sedert de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw is gerealiseerd (Opa Bernard Bomers en Pa Bennie Bomers begonnen destijds met een tweetal zomer- c.q. vakantiehuisjes bij hun boerderij, eerst Sunny Home en later Carpe Diem, ThH). Waar ik verder trots op ben, is het personeel (ruim 150, waarvan 65 vaste krachten), die op deze onvergetelijke zondag praktisch allemaal aanwezig waren. Zonder ook maar iemand tekort te willen doen, wil ik hierbij een drietal medewerkers van het eerste uur niet onvermeld laten: Jos Porskamp (administratie), Rob Pijnappel (horeca) en Peter Bouwman (technische dienst)."

Een beeld van de 21 nieuwe, luxe vijver-villa’s. Foto: Theo Huijskes