Warme weer, matige vangsten

GROENLO - Zondag 27 mei werd de tweede wedstrijd gevist van de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren verdeeld daar de vangsten in de stadsgracht de laatste week matig waren. Maar met de stadsgracht blijft het altijd onvoorspelbaar. De loting bij de Wilhelminabank had een vlot verloop en al snel kon men de gelote visstekken gaan opbouwen. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor de Houtwal en het Hertenkamp als wedstrijdparcours. Deze morgen was er geen last van bloesem, zoals tijdens de eerste wedstrijd op 29 april. Er kon dus vrijuit gevist worden.

Na het beginsignaal om 8.00 uur werden in beide vakken al snel de eerste vissen gevangen. Een beeld dat vaker te zien is bij wedstrijden. Ook al werd er voorzichtig bijgevoerd met het cuppen, de vissen wilden niet echt goed bijten. Een groot verschil met 29 april toen de winnaar ruim acht kilo aan vis had gevangen. Het bleek deze wedstrijd dat het alsmaar warmer wordende grachtwater behoorlijk wat invloed heeft op het aasgedrag van de vissen. Het is al weken ook extreem warm voor de tijd van het jaar. En dan moet de zomer nog beginnen.
Op de Houtwal was het Georg Hoppe die nog een mooi karpertje wist te vangen, uiteindelijk pakte hij met 15 vissen en een gewicht van 1455 gram de winst. In het vak bij het hertenkamp was het Leo te Koppel die met de eer ging strijken: 12 vissen en 770 gram.

De volgende wedstrijd voor de Grachtencompetitie wordt gevist op zondag 10 juni. Aankomend weekend wordt op zondag 3 juni de tweede wedstrijd voor de IJsselcup gevist.