Drie medailles voor Teus bij individuele springwedstrijden

GROENLO - Zaterdag 26 mei was het de beurt aan de jeugdspringers van de Groenlose gymnastiekvereniging Rap en Snel, allen geboren in 2006 of later. De junioren en de senioren hadden reeds hun individuele wedstrijd gehad. Voor de meeste springers was het hun eerste KNGU-wedstrijd, dit zorgde voor extra zenuwen, maar iedereen kan terugblikkend trots zijn op de geleverde prestaties.

De ochtend begon voor Sanne en Evi op het onderdeel airtrack. De zenuwen waren goed zichtbaar, maar de meiden hebben zich sterk staande gehouden binnen een deelnemersveld van 60 tegenstanders. De dames zijn respectievelijk 13de en 14de geworden met 0.05 punten verschil. Keala had in een ander niveau 61 tegenstanders waar ze een 11de plek heeft veroverd.
Het record aantal tegenstanders was voor Sanne, namelijk 71 andere springers bij de minitrampoline. Met een 9de plek en drie heel mooie salto's, waar ze soms in één keer stil stond, kan ze erg tevreden zijn. Evi had zelfs drie zogenaamde 'stick-it'-salto's. De drie dames sloten de wedstrijd af met het onderdeel minitrampoline pegasus. In de trainingen was er af en toe nog spanning rondom het onderdeel 'tipsalto', maar alle drie hebben ze – ofwel tijdens het inspringen, ofwel tijdens de wedstrijd – laten zien dit onderdeel perfect te beheersen.

De jongens, Sake en Teus, hadden minder tegenstanders. Maar, in vergelijking met voorgaande jaren, komt hier ook steeds meer tegenstand. Teus mocht driemaal het podium betreden, 1ste bij de airtrack en 1ste bij de plankoline-kast. Een 3de plek was er voor Teus bij de minitrampoline, waar hij mooie 'streksalto's' liet zien.
Sake heeft zichzelf tijdens de wedstrijd overtroffen, drie sprongen op de minitrampoline die allen 'stick-it' geland waren en op de airtrack lukte het hem om de series mooi aan elkaar door te springen. Bij de minitrampoline en plank in combinatie met de kast heeft Sake gemerkt dat wanneer je harder rent én springt, er zeer fraaie sprongen gemaakt kunnen worden.

De wedstrijden van de springgroep zitten er voor dit seizoen op. In oktober staan de groepsspringwedstrijden weer op het programma. Er wordt dan in een team van minimaal zes springers dezelfde sprong achter elkaar gesprongen. Maar eerst wordt er nog hard getraind om een act met mooie sprongen te laten zien tijdens het Festival ter ere van het 90-jarig bestaan als vereniging.


www.rapensnel.nl