Marco Frank (rechts) overhandigt het ingelijste shirt aan Raymond van Meenen. Foto: Theo Huijskes
Marco Frank (rechts) overhandigt het ingelijste shirt aan Raymond van Meenen. Foto: Theo Huijskes Foto:

Feyenoord 25 jaar deelnemer aan Marveldtoernooi

Eerbetoon bij officiƫle opening

Door Theo Huijskes

GROENLO - De bekende Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, en dan in het bijzonder de jeugdafdeling van de Kuipbewoners, viel op de eerste dag van het Internationaal Marveldtoernooi van de sportvereniging Grol een bijzonder eerbetoon ten deel. De Rotterdammers zijn namelijk voor de 25ste maal van de partij bij de jaarlijkse toernooi-driedaagse in Groenlo. Namens de Rotterdamse club mocht Raymond van Meenen daarom uit handen van Marco Frank, voorzitter van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, een speciaal ingelijst shirt in ontvangst nemen.

Het schenken van aandacht aan deze mijlpaal vond plaats tijdens de officiƫle opening van het toernooi. Daarvoor was Bart Porskamp, nieuwbakken wethouder sport van de gemeente Oost Gelre, naar het sportpark Den Elshof gekomen om deze handeling te verrichten.

Porskamp onderstreepte in zijn toespraak nog eens de professionaliteit van het Groenlose internationale jeugdvoetbaltoernooi. Iets dat met name tot uiting komt bij zaken als organisatie, accommodatie en het internationale deelnemersveld. Bij de opening in de sporthal waren alle twaalf deelnemende ploegen, inclusief begeleiding en de vanuit de organisatie aangewezen teamleiders aanwezig.

Bart Porskamp (wethouder sport van de gemeente Oost Gelre) opent de 29e editie van het Internationaal Marveldtoernooi. Theo Huijskes