Studenten aan de slag bij Special Olympics

ACHTERHOEK - Op 8, 9 en 10 juni vinden op 14 locaties in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen 2018 plaats. Meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders nemen deel aan dit sportevenement. Ruim 500 studenten van verschillende opleidingen van het Graafschap College worden ingezet tijdens het evenement.

Zo gaan studenten van de opleidingen Horeca en Brood en banket 8.000 lunchpakketten maken en verzorgen de horeca-studenten ook nog eens 6.000 diners tijdens de openingsavond op vrijdag 8 juni. Studenten van de opleiding Facilitair leidinggeven zorgen ervoor dat de sporters in opgemaakte bedden kunnen overnachten bij Marveld Recreatie, de beveiligers in opleiding assisteren tijdens de openingsavond, studenten Recreatie zorgen voor de nodige animatie en studenten van de opleiding Secretarieel management bemannen de verschillende informatiebalies. De 20 verschillende sporten, die onderdeel uitmaken van het evenement, worden deels begeleid door studenten van de opleiding Sport en bewegen. Speciaal voor de sporters organiseren de studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg activiteiten op verschillende Funpleinen en een gezellige feestavond. Voorafgaand aan dit feest kunnen de sporters langs bij studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging om zich hiervoor 'op te tutten'. Tijdens het evenement gaan studenten Marketing en communicatie in vlogs de ervaringen van individuele sporters of teams vastleggen.
De activiteiten waarvoor de studenten van het Graafschap College tijdens de Special Olympics worden ingezet, passen in hun opleiding en er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van hun inbreng. De betrokkenheid bij het evenement past bij de hybride leeromgeving die het Graafschap College zijn studenten wil bieden: "Geef studenten verantwoordelijkheid en sluit aan bij de beroepspraktijk. Daar leren ze het meest van", aldus sectordirecteur Theo Blom.


Topsportrestaurant

GROENLO - Het Marveldtoernooi wordt niet alleen geroemd om een strakke organisatie, sterk deelnemersveld, de gemoedelijkheid en gastvrijheid van het toernooi, maar ook om haar faciliteiten. We zijn supertrots op onze buurman Marveld Recreatie waar alle teams ondergebracht worden gedurende het toernooi, maar ook het gebruik van de sporthal als restaurant waar alle maaltijden worden genuttigd maakt indruk op deelnemers. Toen Klaas Jan Huntelaar een keer gevraagd werd wat hem van het Marveldtoernooi was bijgebleven waar hij in een ver verleden aan deelnam met De Graafschap was het eerste wat hij antwoordde; "Dat is dat toernooi waar we op sportslippers naar de sporthal toeliepen om met alle teams tegelijk te eten." Een mooi plaatje, toch? Vanaf maandag wordt er weer volop gesport, nadat in het weekend er topsport werd bedreven door de keukenbrigade.