Mantelzorgcafé bij 't Zwaantje

LICHTENVOORDE - Op dinsdagmiddag 26 juni is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'Hotel Restaurant 't Zwaantje', Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen het maar al te goed.

Mantelzorgcafé
Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé.


'We hebben dit keer met Ajax een goede lichting'

GROENLO - Ajax-jeugdtrainer Nordin Wooter is voor de eerste keer in Groenlo op het Marveld-toernooi. "Ik ben hier voor de eerste keer en ik vind dit toernooi zeer zinvol. Het is zeer professioneel opgezet, zeer vriendelijke mensen en een prachtige accommodatie. Ook van mijn collega's had ik al nodige positieve geluiden gehoord en nu zie ik het met eigen ogen! Alleen mis ik de Surinaamse broodjes", zegt de trainer wiens ploeg het toernooi uiteindelijk won, met een glimlach.

Nordin is hoofdtrainer van deze jeugdgroep en heeft de benodigde diploma's op trainingsgebied ondertussen behaald. "Naast mijn werk als voetbaltrainer heb ik mijn eigen voetbalacademie, waarmee we de jeugd allemaal beter en professioneler willen maken.

De talentvolle spelers willen we hier ook uittesten, kijken wat ze in zo'n drukvolle situatie als deze aankunnen. Het is een enorme aanslag op hun conditie en tegelijk een uitdaging! We letten op veel, op hun techniek, hun mentaliteit, hun atletisch vermogen en natuurlijk hun inzicht. We hebben dit keer met Ajax een goede lichting en we presteren goed, ondanks dat we net 2-1 van Barcelona verloren hebben. En wat we ook doen, we nemen een gecombineerde lichting mee, de helft is 14 en de helft 15 jaar." Kortom een tevreden man!