Foto: PR
Foto: PR

Open dag Het Buitenbedrijf

ZWOLLE - In 'Zwolle bi'j Grolle' kunnen mensen weer genieten van het Slingelandschap bij tuinderij Het Buitenbedrijf D'n Alteplantage aan de Marhulzenweg 4. Hier is een landschapstuin ontstaan die zich ontwikkelt tot een eiland van vaste planten, grassen, struiken en bomen en die de agrarische omgeving versterkt. De beplanting wordt zodanig gekozen dat er steeds meer variatie komt. Daardoor zijn er elk jaar meer verschillende insecten, vogels en klein wild te zien. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zijn er open dagen.

Naast de tuin is er een moertuin en een kleine kwekerij. De kwekerij heeft vaak stekken van planten uit de landschapstuin te koop. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe activiteiten. Op kleine schaal kan men hier zien waar thuis met planten en kleine aanpassingen de natuur geholpen kan worden. Momenteel wordt een insectenhotel ingericht. De schoppe is op zaterdagmorgen of in overleg te bezoeken. Met hierin de groenbieb waarin vele tuinboeken een plek hebben. Geordend op onderwerp als soort plant, kleur, plek, ontwerp, moestuin, composteren en algemene informatie.

Vanaf 30 juni tot aan het najaar zijn Hans Roekevisch en Gerrie Abbink te gast. Beide laten voor het eerst hun creatieve werk zien. Hans heeft metaal en hout en Gerrie steen als materiaal gebruikt. Het zijn beide voorbeelden van materie die de aarde als basis heeft. Gedreven door iets te willen maken zijn het unieke objecten geworden. Bescheidenheid kenmerkt hun eerste stap naar buiten. Maar dat dit niet op haar plaats is, kunt u zelf zien.

Ook is er een kleine verzameling naoorlogs keramiek, zoals potten, vazen en serviesgoed (vintage) te zien. Tenslotte zijn er veel tuinvoorwerpen die een nieuwe eigenaar zoeken. Al deze activiteiten zijn ondergebracht op het erf van de familie Bluemink, met de oudste eik van Oost-Gelre als blikvanger. Met hun hulp en enkele vrijwilligers werken we op dit mooie plekje om u weer welkom te heten. Wilt u hierbij helpen, neem dan contact met ons op. Zowel in de tuin die dagelijks open is als bij de groenbieb is nog veel te doen. Voor info kunt u bellen met Hennie Altena, telefoon 06 46175630. De tuin is dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek.