Albert Westerman vlagt in 2017 de eerste equipes bij de tiende editie van de ATR.
Albert Westerman vlagt in 2017 de eerste equipes bij de tiende editie van de ATR. Foto:

Achterhoek Tour Rally in Lievelde

LIEVELDE - Zondag 24 juni aanstaande is het zover. Ruim 130 equipes zullen met de meest exclusieve auto's aan de start bij Loco Eten en Drinken in Lievelde verschijnen voor de 11de editie van de State of Art Achterhoek Tour Rally. Om 10:00 uur zal de eerste equipe worden afgevlagd.

Ook dit jaar nemen weer een aantal prominenten deel aan de Achterhoek Tour Rally. Zo gaan voormalig minister-president Jan Peter Balkenende samen zijn broer Ernst-Jan, voormalig formule 1-coureur en meervoudig Le Mans-winnaar Gijs van Lennep samen met autocoureur en presentator Allard Kalff en tv-presentator Rob Geus samen met Jeremy Sno de strijd aan voor een podiumplaats. Tevens maakt nieuwslezer Jan de Hoop samen met Coen Lievaart dit jaar zijn debuut tijdens de Achterhoek Tour Rally.

De rally gaat dit jaar volledig door de Achterhoek, waarbij de tussenstop plaatsvindt bij Paleis Landgoed Huis de Voorst. Voor de deelnemers zijn er onderweg nog een aantal proeven in de route opgenomen. Het doel van de rally is, naast de gezelligheid, om zoveel mogelijk financiƫle middelen op te halen voor regionale goede doelen.

Vanaf 15:00 uur zullen alle equipes over de Markt in Lichtenvoorde komen, waar Gaston Starreveld zal zorgen voor unieke begroetingen en entertainment. Iedereen is van harte welkom om dit spektakel te komen bekijken.