De leerlingen werken enthousiast aan het kunstmozaïek. Foto: Henri Walterbos
De leerlingen werken enthousiast aan het kunstmozaïek. Foto: Henri Walterbos

OBS 't Palet 40 jaar

Leerlingen werken tijdens jubileumfeest aan mozaïek voor verbouwde school

Door Henri Walterbos

GROENLO - Dit jaar bestaat Openbare Basisschool (OBS) 't Palet 40 jaar. Een jubileum om niet zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan. Samen met de leerlingen en de ouders werd het 40-jarig bestaan afgelopen week groots gevierd met allerhande leuke feestelijke activiteiten. Zo werden er op 'maandag feestdag' zandkastelen gebouwd, suikerspinnen gemaakt, oud-Hollandse spelen gespeeld en vanzelfsprekend ontbrak het springkussen niet waar de leerlingen zich naar hartenlust op uit konden leven. Ook was er ruimte voor creativiteit. In groepjes werkten leerlingen aan een door henzelf ontworpen kunstwerk van mozaïek. "Een geslaagd idee", vertelt Carmen Geerdink, locatiecoördinator en intern begeleider obs 't Palet. "In deze prachtige kunstwerken komen de kernwaarden van de school geheel tot uiting. Dat iedereen hier welkom is, er wederzijds respect is, de school van en voor de samenleving is." Na een dag plezier en inspanning mochten ouders aan het eind van de dag een kijkje komen nemen naar wat de kinderen zoal gedaan hadden deze feestdag. Ook voor de ouders was het feest. Zij kregen allen koffie met een lekker gebakje aangeboden.

Verbouwing
De school heeft meer redenen tot het vieren van een feestje. Naast het 40-jarig bestaan gaat de school in de aanstaande zomervakantie verbouwen. "We gaan gepersonaliseerd onderwijs aanbieden. Dit betekent dat er doelgericht gekeken wordt naar de individuele onderwijsbehoeften van de leerlingen. Op deze manier biedt de school leerlingen wat zij nodig hebben, zodat zij kunnen ontdekken wat hun passies, talenten en kwaliteiten zijn, en daarnaast ook welke uitdagingen er zijn en hoe zij daarmee om kunnen gaan." Het is niet geheel nieuw op de school. "Wij boden dit al aan, maar we hebben dit jaar goed gekeken naar hoe we dit konden verfijnen door sterke punten vast te houden en minder sterke punten te versterken. Hieruit is ook de wens tot de verbouwing gekomen, omdat we nu de ruimtes binnen de school beter kunnen inzetten ten behoeve van de leerlingen. Na de verbouwing zijn de lokalen zodanig ingericht dat het gepersonaliseerd onderwijs nog beter tot zijn recht komt. Bij de verbouwing zullen de lokalen aan elkaar verbonden worden. Er wordt hierbij een opening in de muren tussen de lokalen gemaakt. Daarnaast zal ook de ingang aangepakt worden. Deze wordt hoger gemaakt, zodat er meer licht inval komt. Ook wordt de buitenkant aangepakt. De blauwe gedeeltes van de school worden schoongemaakt of opnieuw geschilderd."

Naast deze verbouwing gaat de school ook investeren in ICT-middelen. "De leerlingen leren digitale vaardigheden die voor hen nu en in de toekomst belangrijk zijn." Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt het vernieuwde gebouw officieel geopend, waarbij het zelfontworpen kunstwerk van mozaïek onthuld zal worden.