Inter Nos boven en Vocales beneden organiseren gezamenlijk een koffieconcert. Foto’s: Theo Huijskes
Inter Nos boven en Vocales beneden organiseren gezamenlijk een koffieconcert. Foto’s: Theo Huijskes Foto:

Gezamenlijk koffieconcert van Inter Nos en Vocales

Op zondag 8 juli in de muziekkoepel

Door Theo Huijskes

GROENLO - Een tweetal Groenlose koren, te weten mannenzangvereniging Inter Nos en gemengde zangvereniging Vocales, hebben elkaar gevonden voor het verzorgen van een openluchtkoffieconcert. Het vocale gebeuren gaat plaatsvinden op zondag 8 juli in de muziekkoepel op de Maliebaan en duurt van 11.00 uur tot 12.30 uur. De insteek is een luchtig en gevarieerd concert, bestemd voor jong en oud, waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt. Om aan die doelstelling tegemoet te komen, is om te beginnen in gezamenlijk overleg besloten om behoudens een vrije gift geen entree te heffen.

Inter Nos en Vocales zijn begrippen in Groenlo. Daarnaast hebben beide gezelschappen dit jaar iets te vieren. Inter Nos vanwege het feit dat men wat betreft het aantal leden weer duidelijk in de lift zit. Ondanks dat men zit te springen om jongeren als lid te verwelkomen, telt het inmiddels bijna 72 jaar bestaande koor wel 65 leden. Na het koffieconcert is Inter Nos in het derde kwartaal van dit jaar van de partij op de op 22 en 29 juli, alsmede 12 augustus te houden Grolse braderiedagen en verzorgt men een Molenbergconcert op 13 september.

Wijzigingen bij Vocales
Vocales viert dit jaar het 50-jarig bestaan en heeft dat jubileum reeds luister bijgezet met een aantal activiteiten, waaronder een jubileumconcert in SCC De Mattelier. Voor zondag 14 oktober staat voor de leden van het koor nog een feestactiviteit op het programma. Daarna kijkt Vocales al weer uit naar het kalenderjaar 2019, waarin men in het voorjaar in SCC De Mattelier een uitvoering wil plannen samen met de bekende cabaretier Ernest Beuving uit Enschede.

Overigens is er wat betreft de leiding het een en ander veranderd bij Vocales. Zo heeft dirigente Nardi Strijbos-Hilhorst uit Gelselaar het koor verlaten en is inmiddels vervangen door Yvonne Schwirtz uit Eibergen, die in het afgelopen weekend bij de viering in de RK Calixtusbasiliek een succesvol debuut maakte.

Verder heeft Vocales een bestuurlijke wijziging ondergaan. Voorzitter Patrick Pos is niet alleen als zingend lid gestopt, maar heeft na tien jaar ook een punt gezet achter zijn functie als voorzitter van het koor. Desgevraagd geeft Pos aan dat het na tien jaar goed is geweest. "Ik ben er helemaal van overtuigd dat ik het na verloop van tijd ga missen, want zingen doe ik maar al te graag. Echter ik heb het nu even gehad, waarbij ik wel blij ben dat er alvorens te vertrekken nog wel gezorgd is voor een nieuwe dirigente."

Debby Bleumink geeft als woordvoerster van Vocales aan dat de functie van voorzitter nog vacant is. "We hebben niemand die staat te springen om daar in te springen. Vooralsnog geen ramp, omdat wij met vijf bestuursleden het een en ander moeten kunnen opvangen."

Populaire songs
Met betrekking tot het aanstaande koffieconcert zijn er voor de belangstellenden die niet willen of kunnen staan, op de Maliebaan een 100-tal zitplaatsen beschikbaar. Koffie en frisdrank zullen worden verzorgd door het staphuis City Lido. Wat het programma betreft, zullen beide koren een tweetal setjes met populaire songs ten gehore brengen. Inter Nos zal zich daarbij toeleggen op nummers als 'Imagine' van Joh Lennon, 'Can't help falling in love with you' van Elvis Presley en 'One moment in time' van Whitney Housten. Vocales wil gaan stunten met door het koor omarmde nummers als 'Don't you worry', 'If heaven never was promised' en 'Love the one you're with'.