De Oldenkotse kermis. Foto: PR
De Oldenkotse kermis. Foto: PR

Veel activiteiten op Oldenkotse kermis

OLDENKOTTE - Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is er weer het jaarlijkse grensfeest bij grensovergang Oldenkotte. Een feest dat gevierd wordt door zowel de Nederlandse als de Duitse grensbewoners. Nieuw is dit jaar dat er tijdens de grensmarkt een speciale modeshow is en dat de Oldtimer-Trekker-Treff op zondag is uitgebreid met een rondrit die al op de zaterdagavond wordt verreden.

Zaterdag kunnen de chauffeurs van de oldtimer-trekkers zich vanaf 17.00 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit van ongeveer anderhalf uur start om 19.00 uur en er wordt zowel door Nederland als Duitsland gereden. Hierna kunnen de deelnemers hun trekker op de weide laten staan voor de Trekker-Treff-zondag. Deelname aan deze rondrit en de Treff is gratis. Om 21.00 uur wordt er begonnen met het 'Grens-Vogel-Schieten' voor teams. Opgave voor het vogelschieten is mogelijk tot vrijdag 29 juni bij Rotering. Aansluitend speelt de band District op het openluchtpodium.

Zondag begint de tweede kermisdag om 11.00 uur met een grote grensmarkt, de Oldtimer-Trekker-Treff en het Frühschoppenconcert. De grensmarkt wordt aan beide zijden van de grens georganiseerd door zowel Duitse als Nederlandse standhouders. Een aantal standhouders verzorgt een modeshow om 13.30 uur. Bijzonder aan deze modeshow is dat deze mede verzorgd wordt door kinderen met een zorgvraag. De Oldtimer-Trekker-Treff heeft dit jaar als thema 'Hooien zoals vroeger'.
Muziekvereniging Crescendo uit Rekken met drumband en majorettes start de zondag op het buitenpodium om een Frühschoppenconcert te verzorgen. Inwoners van Wennewick-Oldenkott gaan hier om 14.00 uur de 'Kunderdans' opvoeren.
Naast de diverse kermisattracties is er nog een activiteit op de Oldenkotse kermis: het levend-tafelvoetbal-spel. Vanaf 13.00 zijn de kinderen tot en met 12 jaar eerst aan de bal, waarna om 14.30 uur de overige voetballers mogen deelnemen.
De tweede helft van de middag zal muzikaal ingevuld worden door de Achterhoekse band Verdan. Met hun eigen in het dialect geschreven nummers geven ze een optreden dat precies op de grens zal plaatsvinden. Bij Rotering vertonen DJ Bacchie & DJ Doubble B hun kunsten.