De Kunstmarkt trekt altijd veel bezoekers. Foto: PR
De Kunstmarkt trekt altijd veel bezoekers. Foto: PR

Sfeervolle kunstmarkt bij Watermolen Berenschot

WOOLD - Bij Watermolen Berenschot in het Woold bij Winterswijk vindt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 11.00 tot 17.00 uur voor de 14de keer de Kunstmarkt plaats. Ruim 90 kunstenaars uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland laten in een sfeervolle omgeving hun werk aan het publiek zien en beleven.

Het is deze dagen altijd een drukte van belang rondom de historische watermolen Berenschot die is omgetoverd tot een markt met een lekker sfeertje. Verschillende disciplines van kunst zijn er en te bewonderen: houtdraaien, keramiek, handgemaakte sieraden, schilderen en aquarelleren, handgemaakte poncho's, houtbewerking, glas in lood, pentekeningen, glaskunst, smeedwerk, gerecyclede kunst, beeldhouwen en steenbewerking, pentekeningen, papiercollages, en zo meer. Ook zullen er kunstenaars ter plekke bezig zijn met hun werk. Ze geven hier graag tekst en uitleg over. Naast de tastbare kunst kunnen bezoekers ook genieten van eetbare 'kunst'. Zo zijn er ambachtelijke bereide streekproducten als honing, bakmixen, karamel, pindakaas met een bijzondere smaak te proeven. Op zondag is er ook een optreden van trio Carmelita.
Met op de achtergrond de rust van de eeuwenoude watermolen, het stromende water van de Slingebeek en de frisse lucht van natuurgebied de Bekendelle, belooft de 14de editie van de Kunstmarkt weer een gemoedelijk en sfeervol evenement te worden. Locatie is aan de Wooldseweg 74 Winterswijk-Woold. Het parkeerterrein is te bereiken via de Wooldseweg/Klandermansweg. Entree 3 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en parkeren zijn gratis.


www.stichtingberenschot.nl

Watermolen Berenschot