Burgemeester Joost van Oostrum helpt enthousiast mee met het uitreiken van de herinneringsklompjes. Foto: Henri Walterbos
Burgemeester Joost van Oostrum helpt enthousiast mee met het uitreiken van de herinneringsklompjes. Foto: Henri Walterbos Foto:

'Wandelen op wielen' feest voor jong en oud

'Wat is dit een fantastisch initiatief'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - "Afgelopen jaar moest er nog een dag afgelast worden vanwege hevige regen, dit jaar moesten we bijna het tropenrooster uit de kast halen." Edmund Heutinck van 'Wandelen op wielen' kijkt met voldoening en plezier terug op de derde editie van de Beltrumse wandel- en roldriedaagse. Een feest voor jong en oud, voor mensen die beperkt mobiel en/of rolstoelafhankelijk zijn. Met elkaar trokken ze er drie dagen lang op uit om rondjes door het prachtige Beltrumse buitengebied te maken. De ruim 40 rolstoelers werden geduwd door vrijwilligers. Onder hen ook leerlingen van basisschool de Sterrenboog. "Iedereen vond het leuk", kijkt Heutinck blij. "We hadden op de pauzeplekken muziek geregeld en donderdagavond hebben we nog een bezoek gebracht aan klompenfabriek Nijhuis." Het was Paul Nijhuis zelf die de deelnemers onthaalde en bevlogen over zijn levenswerk vertelde in een aangename koele ruimte in het bedrijf. "We hadden Paul gezegd dat hij maar maximaal zeven minuten mocht vertellen. Hij is altijd zo enthousiast, dat hij aan een stuk doorkletst," lacht Simone Kemkens, van Stichting Jongerenwerk Beltrum, die ook de helpende hand biedt in de organisatie en uitvoering van 'Wandelen op wielen,' evenals de Zonnebloem, Scharenborg Assurantiƫn, Stichting Marga KlompƩ, de gemeente Berkelland en de BENG.

Feestelijke afsluiting
Vrijdagavond was de feestelijke afsluiting van het niet meer weg te denken verbindende evenement. Na wederom een zeer fraai en warm rondje Beltrum werden de deelnemers bij de terugkeer in het dorp muzikaal onthaald door muziekvereniging Concordia, en door burgemeester Joost van Oostrum, die de deelnemers met een applaus en een gulle lach welkom terug heette. Voor Dani Hoffman had de burgemeester zelfs een 'box'. Dani vond het geweldig. De enthousiaste burgervader kon op veel enthousiasme rekenen. Zo ook bij de finish, op het Mariaplein, waar de deelnemers door familie werden onthaald.

Klompje
Bij het passeren van het finishdoek werden de stralende deelnemers en duwers gehuldigd met het bekende houten klompje, dat bij hen om de nek werd gehangen. Edmund Heutinck spreekt na afloop van "drie indrukwekkend mooie dagen'"en van "prachtig weer'"dat dit jaar geen spelbreker was. "Het was erg warm. Ook vandaag. We hebben onderweg een extra waterpauze ingelast." Nadat Heutinck eenieder die meegewerkt had om 'Wandelen op wielen' mogelijk en tot een succes te maken, sprak ook de burgemeester de aanwezigen toe. "Wat is dit een fantastisch initiatief", was hij diep onder de indruk. "Een prachtig evenement, met jong en oud. Vooral het samen dingen doen, dat vind ik prachtig. Dit maakt mij ontzettend trots. Dit verdient een groot compliment." Een speciaal compliment had hij voor Concordia, in vol ornaat uitgedost. "Ik heb zelf ook mijn pak aan omdat ik van diverse andere afspraken kom, maar als ik zo naar de muzikanten kijk, dan heb ik alleen maar meer respect voor hen. Ze hebben de deelnemers ook nog een heel stuk tegemoet gelopen."

Een muzikaal onthaal voor de wandelaars. Foto: Henri Walterbos
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding