Het monument ‘Bewogen staan wij stil!’ staat centraal bij een herdenkingsbijeenkomst van de 100-jarige S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Het monument ‘Bewogen staan wij stil!’ staat centraal bij een herdenkingsbijeenkomst van de 100-jarige S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Eeuwfeest S.V. Grol met herdenking

Voetbalclub staat stil bij ontvallen leden

Door Theo Huijskes

GROENLO - De sportvereniging Grol maakt zich langzamerhand op voor groot feest in de maand september. De Groenlose voetbalclub bestaat op 18 september honderd jaar en die mijlpaal wordt opgeluisterd met onder meer een jubileumweek van dinsdag 18 september tot en met zondag 23 september. Er is een feestprogramma voor jong en oud, maar de jubileumcommissie wil tegelijkertijd aandacht schenken aan alle leden, die de op het sportpark Den Elshof gehuisveste club in de afgelopen honderd jaar zijn ontvallen.

Het is nu al zo dat Grol jaarlijks stil staat bij de leden, die de club als gevolg van overlijden heeft verloren. Een en ander vindt inmiddels traditiegetrouw plaats voorafgaande aan de algemene ledenvergadering op de eerste maandag van de maand oktober. Dit jaar is dat altijd indrukwekkende moment voor één keer naar voren gehaald in verband met de viering van het eeuwfeest. Op dinsdag 18 september oftewel op de 100ste verjaardag van 'de Grol' zal het avondprogramma om 19.30 uur van start gaan met een herdenkingsdienst op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof. Iedereen is dan van harte welkom. De herdenking zal vocaal omlijst worden door mannenzangvereniging Inter Nos. Naast korte toespraakjes van de voorzitters van respectievelijk het hoofdbestuur en het jubileumbestuur, zullen twee gedichten worden voorgelezen door een actief jeugd- en seniorenlid. Vervolgens worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om in een korte 'stille tocht' langs het monument 'Bewogen staan wij stil!' nabij de entree van het sportpark te lopen om aldaar een bloemetje neer te leggen, een kaarsje aan te steken of anderszins stil te staan bij alle gestorven leden.

Jubileumactiviteiten
Het avondprogramma met het oog op de 100ste verjaardag, waarbij alle Grolleden van harte welkom zijn, zal daarna in het Sportcafé worden voortgezet. Naast officiële onderdelen, zoals een jubileumtoespraak door de clubvoorzitter en de huldiging van een aantal Grolleden, zal dan ook het jubileumboek 'S.V. Grol 100 jaar' worden gepresenteerd. Enkele bevoorrechte clubmensen nemen de eerste exemplaren in ontvangst. Ook zal de jubileumsong ten gehore worden gebracht, wordt er gezorgd voor muziek en zal er door een nog niet bekend te maken buutredenaar een 'jubileum' buut worden verzorgd.
Donderdag 20 september zal in het teken staan van de officiële jubileumreceptie, die 's avonds bij Marveld Recreatie wordt gehouden. De gezamenlijke feestavond voor alle leden staat gepland op de vrijdag, in een drietal lokaliteiten van het staphuis City Lido. De jeugd vanaf de B-klasse mag zich dan uitleven in De Pelikaan, de grootste categorie leden in de grote theaterzaal en de oudere leden in de Irish Pub. Er zal gezorgd worden voor een gevarieerd programma met veel muziek, zang en humor.

Jubileumweekend
Op zaterdag 22 september is de aandacht gericht op de Groljeugd vanaf de C-klasse tot en met de allerkleinsten. Dit zal gebeuren met tal van activiteiten, waaronder een gevarieerde kinderkermis op het sportpark Den Elshof. Als extra trekpleister heeft de jubileumcommissie gezorgd dat trainers en spelers van Feyenoord Rotterdam een aantal voetbalclinics komen verzorgen. Verder staan er activiteiten als bootcamp, bubbelbal, archery attack en dartvoetbal op het programma. De afsluiting op zondag 23 september wordt met name vorm en inhoud gegeven met een oecumenische dienst op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof met na afloop voor de bij de dienst aanwezige personen een gezellig samenzijn met koffie/thee en een broodje. Aan de dienst zelf zal worden deelgenomen door de katholieke en de protestantse gemeenschap. De vocale omlijsting zal worden verzorgd door het gemengde koor Vocales.
De nieuwe voetbalcompetitie in het seizoen 2018-2019 start weliswaar in het weekend van 22 en 23 september. Maar het is nu al bekend dat alle teams van Grol in dat weekend niet in competitieverband in actie hoeven te komen vanwege de viering van het 100-jarig bestaan.


www.svgrol.nl