Hans Levers vrijwilliger van het jaar bij Grolse Boys

Clubman overlijdt enkele dagen later

GROENLO - Een keer per jaar zet Grolse Boys de vrijwilligers van de club in het zonnetje. Dat gebeurt met een gezellige avond en de onthulling van de vrijwilliger van het jaar. Ruim 50 mensen waren er getuige van dat die eer dit jaar werd gegund Hans Levers, een echte Grolse Boys-verenigingsman. Niet geheel onverwacht, maar toch tot groot verdriet van velen bij de voetbalclub, overleed hij op 26 juni, slechts enkele dagen na zijn onderscheiding. Hij was al geruime tijd ziek, maar bleef zich tot het laatst inzetten voor onze club, zo laat Grolse Boys weten.

Hans Levers was een echte clubman, zo speelde hij jarenlang bij Grolse Boys en was hij ook vele jaren scheidsrechter. De afgelopen seizoenen was hij leider van het eerste elftal. Hij kon niet zelf bij de recente uitreiking zijn. Voorzitter Harry Paf en Peter Grooten hadden die middag ervoor al een bos bloemen bij hem thuisgebracht. Grolse Boys wenst zijn vrouw Willie en zijn kinderen Nicol en Sandra en hun partners Leon en Jordy heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Tijdens de vrijwilligersavond is er altijd aandacht voor iedereen die iets doet op het Wilgenpark. De leden van de maandagmorgenploeg bijvoorbeeld. Zij maken elke week schoon en onderhouden het clubgebouw. Dan is er ook nog een dinsdag- en vrijdagmorgenploegje die allerlei karweitjes doen. Er zijn mensen die dagelijks aan groenonderhoud doen en er is het kantinepersoneel dat altijd klaarstaat voor een hapje en een drankje. Op sportief gebied zijn er trainers, leiders en scheidsrechters en er zijn vrijwilligers die zorg dragen voor de website en de public relations. En dan zijn er ook nog de leden die namens en voor de vereniging werken op de Zwarte Cross en de bestuursleden die zich in zetten voor de club.

Ze worden allemaal uitvoerig bedankt door voorzitter Harry Paf. Daarna wordt er wat gedronken en is er een activiteit. Dit jaar was dat in verband met het WK voetballen een binnenactiviteit. Zo kon er gekeken worden naar een wedstrijd van het Duitse elftal (dat toen nog net won van Zweden) en konden er een aantal rondjes bingo worden gespeeld. Voor prijzen die door Grolse Boys ter beschikking waren gesteld.