Pim te Bokkel. Foto: Jorinde Speelman
Pim te Bokkel. Foto: Jorinde Speelman

Boekpresentatie 'De
Achterhoekse verzen'

BREDEVOORT - Op zondagmiddag 8 juli presenteert Uitgeverij Fagus in de Koppelkerk de gloednieuwe dichtbundel 'De Achterhoekse verzen', een tweetalige bundel met gedichten over de Achterhoek van Pim te Bokkel en Achterhoekse vertalingen van Hans Mellendijk. De bundel is verschenen in het kader van het 350-jarig bestaan van de Achterhoek.

Op tal van manieren wordt het 350-jarig jubileum van de Achterhoek dit jaar gevierd. Stichting Eeuwig Erbarmen besloot een reeks van boeken uit te geven die een relatie heeft met de Achterhoek. En de naam daarvoor was snel gevonden: de Achterhoek 350-reeks. Dankzij financiƫle bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Coulissen Fonds, Stichting De Roos-Gesink, G.A. van de Lugt Stichting, Het Plantenfonds, Stichting Eeuwig Erbarmen en giften van particulieren is de eerste uitgave een feit.
Die eerste publicatie is die tweetalige dichtbundel 'De Achterhoekse verzen'. Hierin worden twaalf gedichten van dichter Pim te Bokkel gepresenteerd, die over de Achterhoek gaan of zich afspelen in de Achterhoek. Schrijver Hans Mellendijk waagde zich aan een Achterhoekse vertaling van de gedichten. Bert Scheuter verluchtigde de bundel met tekeningen.

De dichter, de vertaler en de illustrator zullen die zondagmiddag in de Koppelkerk elk enkele gedichten voordragen. Na aankoop van het boek kan men met een gratis consumptie proosten met de auteurs. Die kunnen het boek tussen de voordrachten door signeren.
De aanvang is 15.00 uur, de entree is gratis. Reserveren voor de middag kan via www.koppelkerk.nl of telefoon 0543-216005.