ZSOM in week 30

GROENLO -Iedere week zendt de ZSOM op verschillende momenten tv-programma's uit in De Molenberg te Groenlo. In week 30 zijn de volgende programma's te bekijken.

ZSOM Regiojournaal
De komende vier weken is er geen Regiojournaal in verband met de vakantie. Vanaf week 34 kan men weer kijken naar het programma met nieuws en actualiteiten.

Zomermarkt De Molenberg
Op 14 juni jongstleden was er weer de jaarlijkse zomermarkt in de beweegtuin van De Molenberg. Er waren verschillende stands met uiteenlopende artikelen. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde middag met vele ontmoetingen en is ook dik tevreden over de opkomst. De middag werd afgesloten met een drankje, een hapje en een barbecue. Bij de ZSOM is een impressie van de middag te zien.

Poolse kinderen te gast in
Borculo

Dit jaar vangt de Borculose afdeling van Pax Kinderhulp weer Poolse kinderen op die lijden aan de chronische ziekte diabetes mellitus type I. Het is de 33ste keer dat patiëntjes uit het Poolse Katowice een leerzame en vooral plezierige vakantie mogen beleven in Borculo. Al jarenlang maakt de ZSOM opnames van alle activiteiten die ze meemaken. Voor alle kinderen is er een dvd van de opnames, die ze bij hun vertrek meekrijgen om thuis nog eens terug te kunnen kijken naar hun vakantie in Nederland. Deze week het eerste deel van het beeldverslag.

Openluchtspel Markelo
Op 21 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel ' 't Kan raar loop'n', dat werd opgevoerd in het openluchttheater de Kösterskoele te Markelo in Overijssel.
Het stuk speelt zich af bij camping Beekzicht. Van Dam is de eigenaar van deze camping en niet al te precies met het bijhouden van de administratie. Rosalie en haar dochter Christel beheren de camping en vinden het niets dat Van Dam er zo mee omgaat. Buurman Berend Blok heeft zich al jaren verzet tegen de camping. Het terrein was vroeger in het bezit van de familie Blok maar die heeft een nieuwe boerderij een stukje verderop.
De spelersgroep van de Kösterskoele stond weer garant voor een fantastisch ontvangen openluchtspel met een boeiend verhaal met vele humoristische scenes. Deze week het eerste bedrijf.


www.zsom.nl