P.V. De Blauwe Doffer: dubbel succes voor Kl. Falckenborg

OOST GELRE - Zaterdag 21 juli was het wederom de beurt aan een dagfondvlucht. Ditmaal vanuit Chateauroux in Frankrijk. Tevens was er de alweer derde wedstrijd voor de jonge duiven vanuit het Belgische Tienen. Onderhand heersen al wekenlang dezelfde weersomstandigheden. Noordenwind, veel zon en hoge temperaturen. Daarmee moesten de duiven andermaal afrekenen.

Chateauroux is gelegen op een afstand van 681 km. De deelname vanuit De Blauwe Doffer bestond uit acht liefhebbers met 91 duiven, waardoor het prijzentotaal uitkwam op 23 stuks. Gelost om 7.20 uur werd de eerste prijsduif om 16.33.27 uur geklokt door M. Kl. Falckenborg. De laatste prijsduif ging naar S. Breuer. Met de eerste prijs, acht duiven bij de eerste tien en een fraaie vijfde plaats in de C.C. 1 Achterhoek was Kl. Falckenborg dus de winnaar op deze dagfondvlucht. In totaal kwam hij uit op 15 uit 29. S. Breuer werd tweede met een nette 3 uit 7. C. Levers werd derde, H. Lubbering werd vierde.

Tienen is een Belgische losplaats op zo'n 178 km afstand. Door 9 liefhebbers werden 137 duiven aangeleverd, waardoor het prijzentotaal op 35 stuks kwam. Na de lossing om 7.30 uur was ook hier de eerste prijsduif voor M. Kl. Falckenborg, om 9.37.35 uur. Het concours werd beƫindigd met de laatste prijsduif voor S. Breuer. Kl. Falckenborg stak iedereen de loef af met de eerste prijs: zeven duiven bij de eerste tien en een tweede plek in de C.C. 1 Achterhoek. Zijn totaal werd 20 prijzen uit 46 duiven. S. Breuer volgde als tweede op de ranglijst met een score van 5 uit 12. R. te Molder eindigde bij deze jongeduivenvlucht als derde.