De Leydse Kluchten Compagnie is present op de komende Vestingdag in Groenlo. Foto: PR
De Leydse Kluchten Compagnie is present op de komende Vestingdag in Groenlo. Foto: PR Foto:

Straattheater en kunstmarkt op komende Vestingdag

Ook reguliere attracties zijn open

GROENLO - Op zondag 5 augustus wordt er van 12.00 uur tot 17.00 uur weer een Vestingdag gehouden in Groenlo. Het vestingstadje gaat terug in de tijd. Ditmaal met veel middeleeuws straattheater. Waaronder de Leydse Kluchten Compagnie en Donderelf verteltheater. De Compagnie Grolle heeft haar kampement opgeslagen naast de Oude Calixtuskerk en zal onder andere schietdemonstraties verzorgen en uitleg geven over het koken en leven in een kampement. Een middeleeuwse smidse zal het plaatje compleet maken. Troubadour Lucas Florent zorgt voor de middeleeuwse muzikale omlijsting op deze Vestingdag. De Nederlandse vereniging van Vestingsteden is ook aanwezig met een grote informatiestand. Groenlo is een van de leden.

Kindervermaak
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Goochelaer Wautier is er met z'n goochelkunsten, ook geschikt voor volwassenen. De Tolletjesmaker laat zien hoe je uit een stukje hout een tolletje maakt. En kinderen kunnen zelf een springtouw maken bij touwslagerij van Sark. En er is nog meer gegoochel: Jannes de Goochelaar laat dukaten verdwijnen.

Kunstmarkt
Op deze Vestingdag is er in de Beltrumsestraat in samenwerking met Galerie Wij een grote kunstmarkt ingericht. Meer dan twintig kunstenaars laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Ook het Hart van Grolle (Beltrumsestraat) en galerie Netty Neuray (Mattelierstraat) zijn die middag geopend. Er is veel te zien, veel te beleven en er zijn ook kunstzinnige ambachten.

Toeristische attracties
Ook toeristische attracties zijn deze middag open. De toren van de Calixtusbasiliek kan beklommen en de basiliek bezichtigd worden. In de Oude Calixtus is het multimediaspektakel de Slag om Grolle te zien. Ook het Stadsmuseum en de VVV zijn open. De kerkers onder het stadhuis kunnen bezichtigd worden. Voor het vervoer van en naar Marveld zorgt de Vestingstad Express.


www.groenlo.nl

zie ook pagina 7: energetische voorwerpen op Kunstmarkt