Maria Porskamp (links)  en Hans Kamperman bij een vervaardigde grote Ankh in de Streekmarkt ‘Hart van Grolle’. Foto: Theo Huijskes
Maria Porskamp (links) en Hans Kamperman bij een vervaardigde grote Ankh in de Streekmarkt ‘Hart van Grolle’. Foto: Theo Huijskes

Tweetal wil Kunstmarkt extra impuls geven

Introductie van Egyptisch-Atlantische symbool-voorwerpen

Door Theo Huijskes

GROENLO - De Grollenaren Maria Porskamp (68) en Hans Kamperman (66) kijken er helemaal naar uit om de Kunstmarkt in Groenlo, te houden op zondag 5 augustus tijdens de Grolse Vestingdag, van een nieuwe impuls te voorzien. Beiden hebben zich helemaal toegelegd op het vervaardigen van energetisch geladen Egyptisch-Atlantische symboolvoorwerpen. Het betreft hier handgemaakte voorwerpen, zoals de ankh, de Atlantisring, de piramide en de lemniscaat, die zondag in de Beltrumsestraat, zowel binnen als buiten de Streekmarkt 'Hart van Grolle', zijn te bewonderen.

Maria Porskamp vertelt dat het enkele jaren geleden is dat ze in aanraking kwam met de ankh. "Ik was gelijk verkocht, want bij het vasthouden van de ankh voelde ik gelijk energie. Voor mij al direct het signaal om met dat gegeven het nodige te gaan ondernemen." Meester Ankhmania was een hogepriester in Atlantis en is thans de bewaker van de grote Piramide van Cheops te Gizeh. Ankhmania is een naam in het Sanskriet en betekent de verheven Godheid die leven schenkt. Maakt Maria Porskamp reeds geruime tijd ankhen in het klein, Hans Kamperman maakt deze in het groot. Zowel de kleine als de grote ankhen hebben Maria en Hans de overtuiging gegeven dat zij daarmee de vrije energie hebben uitgevonden.

Vervaardiging van piramides
"De ankh, de lemniscaat en de Atlantisring zijn alle drie energetisch verbonden met de piramide. Dit heeft mij doen besluiten om met de vervaardiging van piramides te beginnen", geeft Maria Porskamp aan. "Reeds bij het maken verbind ik het uitgekozen voorwerp met een bepaalde energie, die wordt afgestemd op de uiteindelijke eigenaar. Ik hecht er daarom wel waarde aan om vooraf contact te hebben met degene die de eigenaar van het voorwerp wordt."

'Meditatief smeden, heilige geometrie en intentie'

Porskamp en Kamperman geven in koor aan dat er reeds talrijke mensen profijt hebben gehad van de bijzondere kracht van de door hen gemaakte voorwerpen. Maria staat met haar voorwerpen regelmatig op beurzen op verschillende plekken in Nederland. Daarnaast start zij samen met Hans in september of oktober aanstaande met workshops, die gegeven worden op de bovenverdieping van de Streekmarkt 'Hart van Grolle'. "Gelet op de nu reeds binnengekomen aanmeldingen, kunnen wij al spreken van een grote belangstelling."

Mexicaanse kristalbollen
Maria en Hans hebben er tevens voor gezorgd dat de Groenlose Kunstmarkt met nog eens twee opmerkelijke onderdelen wordt verrijkt. Zo wordt er door iemand vorm en inhoud gegeven aan het verhaal van de Mexicaanse kristalbollen. "Het gaat hier om een van buiten onooglijke ronde steen met van binnen een holte met prachtige kristallen. Ergens in de Mexicaanse streek Chihuahua heeft men een 'lava-put' ontdekt waar miljoenen verstarde gasbellen te vinden zijn. Geen mens kan zien wat er binnenin zit, ook de beste experts en geologen niet. Het is steeds weer een verrassing. Ook al opent men 10.000 bollen, nooit zijn er twee hetzelfde. Zondag in Groenlo dus een kijkje in deze wonderbaarlijke materie."
Daarnaast zal er zondag iemand in of nabij de Streekmarkt een demonstratie geven van 'meditatief smeden' in combinatie met 'heilige geometrie en intentie'. "Daarbij worden er, gebruikmakend van symbolen en luisterend naar innerlijke stemmen, sieraden, energetische krachtvoorwerpen of objecten vervaardigd, waardoor en waarbij tegelijkertijd een diepe verbondenheid ontstaat."