Mantelzorgcafé in Oost Gelre

GROENLO - Op donderdagmiddag 30 augustus is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'Het Huys van Frederik Hendrik' in Groenlo, Markt 4-6 van 14.00 tot 15.30 uur (let op: tot 14.00 uur is locatie nog gesloten).

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdag 30 augustus en 25 oktober van 14.00 tot 15.30 uur bij Het Huys van Frederik Hendrik in Groenlo en dinsdag 25 september en 27 november van 14.00 tot 15.30 uur bij Hotel Restaurant 't Zwaantje in Lichtenvoorde.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Basiscursus NLP in Groenlo

GROENLO - Bij voldoende belangstelling is binnenkort een basiscursus NLP te volgen bij Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier in Groenlo. NLP is een effectieve methode voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Op woensdag 29 augustus 2018 is er in De Mattelier een gratis informatieavond over deze zes lessen tellende cursus, in september en oktober.

NLP wordt succesvol gebruikt in onder meer het onderwijs en het bedrijfsleven, door zowel werknemers als leidinggevenden. NLP gaat niet over de inhoud, maar over de vorm en daarmee de structuur van de eigen communicatie. Het gaat erover hoe een mens lekkerder in zijn vel kan zitten, meer energie kan hebben en op een prettigere manier met anderen en met zichzelf om kan gaan. De cursist gaat eigenlijk zijn eigen gebruiksaanwijzing op emotioneel en communicatief gebied ontdekken: hoe hou jij jezelf tegen of hoe zet jij jezelf in beweging? Ontdek hoe je steeds weer onderhandelt tussen denken en doen, dromen en rationaliseren, tussen blijven staan en actie. Wie wint er, waarom en wat wil je eigenlijk écht?
NLP reikt heel veel handvatten waarmee de cursist bij zichzelf een aantal dingen kan veranderen en verbeteren. Door te doen, te ervaren, te communiceren en onder de mensen te zijn. Dus wie zichzelf verder wil ontwikkelen, gewoon nieuwsgierig is of ergens op is vastgelopen, kan veel hebben aan deze cursus.
De lesdagen van de basiscursus NLP zijn de woensdagen 5 en 12 september en 3, 10 en 17 oktober 2018.
Informatie en aanmelding bij Truus Ordelman, tel. 06-5746 6300 of via mail: info@havital.nl.