Korte voorstellingen op ludieke locaties in Zieuwent. Foto: PR
Korte voorstellingen op ludieke locaties in Zieuwent. Foto: PR

Vertelfestival Zieuwent weer 'griezelig' gezellig

ZIEUWENT - Ligt het aan de laagdrempeligheid, de verrassende locaties of juist aan de gezellige nazit dat het Vertelfestival vorig jaar zo'n enorm succes was? Feit is dat sinds de Elna berichtte over 'het best bewaarde geheim van Zieuwent' het Vertelfestival nog meer kinderen een topmiddag heeft kunnen bezorgen. Voor de organisatie een enorme stimulans om op zondagmiddag 2 september de voorstellingen met als thema 'Griezelig' op te voeren.

"Echt geweldig hoeveel mensen er vorig jaar op het festival afkwamen naar aanleiding van het artikel, daar hadden we van te voren niet op durven hopen!", vertelt Cindy Luimes namens de organisatie. "In het hele bestaan van het Vertelfestival was het evenement echt een Zieuwents gebeuren maar sinds de Elna er aandacht aan besteedde, hebben we heel wat mensen van buiten het dorp mogen begroeten. Prachtig mooi, want daar doen we het uiteindelijk voor." Cindy doelt op de enorme organisatie die aan het festival vooraf gaat. Het instuderen van de interactieve toneelstukjes en liedjes, het zoeken naar leuke locaties, het verzamelen van bijzondere rekwisieten en kleding. En zeker niet onbelangrijk, de urenlange zit in de stoelen bij kapsalon He-ar waar het team van Vincent Doppen geheel belangeloos de spelersgroep van een professionele kapsel en make-up voorziet. Toch wel het visitekaartje van het Vertelfestival.
De organisatie ontving veel positieve reacties op het festival. "We bieden dit festival gratis aan om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Toch wilden in voorgaande edities een aantal bezoekers een kleine financiƫle bijdrage doen; daarom hebben we dit jaar voor het eerst een bus waar mensen een vrije gift in kwijt kunnen."

Het Vertelfestival vindt plaats op zondag 2 september van 13.00 tot 15.00 uur op het terrein naast de speeltuin aan de Waareise in Zieuwent. Er zijn vier voorstellingen voor groep 1 tot en met 4 en vier voorstellingen voor groep 5 tot en met 8. De voorstellingen vinden plaats op spannende locaties in Zieuwent, zijn op loopafstand en rolstoel-/rollatortoegankelijk. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen.