Koniningin Wendy Konings wordt toegesproken door Robert Olijslager. Foto: Henri Walterbos
Koniningin Wendy Konings wordt toegesproken door Robert Olijslager. Foto: Henri Walterbos

Variatie en veel Grollenaren

Vervolg van de voorpagina

'Een jaartje meer'
De zondag werd afgetrapt met de viswedstrijd voor de jeugd en aansluitend een feest voor de senioren; 'Een jaartje meer', ieder jaar weer een mooi plaatje, al die rollators op een rij tegen de tent aan. "Het was werkelijk prachtig", vertelt mede-organisator Chris Kater, die zelf ook intens genoot. "Ik ben een paar keer langs de tafels gelopen om te informeren of de senioren het wel naar hun zin hadden. Ze waren ontzettend dankbaar. Daar doe je het voor", zegt Chris vlak naar afloop met een blije lach.

Dialectkennis bij de jongeren bleek groot

Boost
Het Grols Spelspektakel zat afgelopen week in een boost. Liefst zestien teams hadden zich ingeschreven. De organisatie had wederom haar best gedaan een aansprekend spelprogramma neer te zetten. Het spelspektakel werd afgesloten met een 'Grolse kwis', waarin de kennis van Groenlo en Grolse dialectwoorden op de proef werden gesteld. 'Bazzeroeten,' 'sjikse' en ''t spul vernachelen' kwamen voorbij. Presentator Bjorn 'Boon' Snijders toonde zich verheugd dat de kennis bij de jongeren groot bleek.

Latertje
Het vogelschieten werd weer eens een keer een latertje. Om 15.20 uur was het Jan Platter die met het 637ste schot de vogel naar beneden haalde, waar toen alleen nog maar de rechtervleugel af was. De Jeugdkoning (Hugo Rouwenhorst) en Koningin (Wendy Konings-Zieverink) waren hem al uren eerder voorgegaan. De Jeugdkoning was inmiddels alweer opgedroogd nadat hij, geheel volgens traditie, na het behalen van het jeugdkoningschap van Groenlo door zijn vrienden in de Grolse gracht werd gegooid. Een grootse huldiging viel het nieuwe Grolse koningshuis ten deel in de tent. Voor foto's, verslagen, video's en uitslagen ga naar Facebook/Instagram Grolse kermis.

Hugo Rouwenhorst wordt gefeliciteerd door Paul Overkemping. Foto: Henri Walterbos
Het paneel voor Hans Oostendorp. Foto: Henri Walterbos