Ilham (l) en Malik hebben zojuist het kunstwerk achter hen onthuld. Foto: Kyra Broshuis
Ilham (l) en Malik hebben zojuist het kunstwerk achter hen onthuld. Foto: Kyra Broshuis

Verbouwde obs 't Palet
feestelijk heropend

GROENLO- De openbare basisschool ‘t Palet aan de Nolensstraat 14 in Groenlo is maandagochtend feestelijk heropend. De school , de enige openbare basisschool in Groenlo, heeft in een intensieve verbouwing ondergaan en is nu helemaal klaar voor de toekomst.

Door Kyra Broshuis

Locatiecoördinator Carmen Geerdink vertelt over de nieuwe indeling: “We hebben de lokalen met elkaar verbonden waardoor we de ruimtes nu veel beter kunnen benutten. We werken met ingang van dit nieuwe schooljaar met twee groepen: groep 1 tot en met 5 en groep 6 tot en met 8. We beschikken over meer ‘handen’ in de klas en kunnen dus de kinderen nog beter begeleiden. Er is nu meer mogelijk voor de kinderen die extra hulp nodig hebben maar ook voor de kinderen die toe zijn aan extra uitdaging. De kinderen staan op één en het gebouw is nu perfect op hen afgestemd. Samenwerken is ontzettend belangrijk en met deze nieuwe indeling kunnen we dat nog beter faciliteren.”

Kunstwerk onthuld
‘t Palet bestaat dit jaar ook nog eens veertig jaar en daarom hebben de kinderen samen met de bekende Achterhoekse kunstenares Mirjan Koldeweij een speciaal kunstwerk gemaakt. Dit kunstwerk wordt deze maandag onthuld door de oudste leerling, de 12-jarige Ilham, en de jongste leerling, de 5-jarige Malik.
Vervolgens is de eer aan wethouder Karel Bonsen om het toegangslint van de school door de knippen en de nieuwsgierige kinderen en hun ouders welkom te heten in vernieuwde school.
“Er kan nu optimaal gebruik worden gemaakt van deze school door deze prachtige kinderen. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om te groeien”, zo besluit Geerdinck. De opening wordt bijgewoond door het college van bestuur van de Stichting Oponoa, waar obs ‘t Palet onder valt.

Wethouder Karel Bonsen staat klaar met de schaar om het lint door te knippen en de school officieel te openen. Uiterst rechts locatiecoördinator Carmen Geerdink. Foto: Kyra Broshuis