De voormalige Bron/Mariakerk is toch weer in beeld als  mogelijke plek voor het IKC. Foto: Kyra Broshuis
De voormalige Bron/Mariakerk is toch weer in beeld als mogelijke plek voor het IKC. Foto: Kyra Broshuis

Voormalige Mariakerk/De Bron mogelijk toch IKC

GROENLO - Er komt mogelijk toch een (deel van een) IKC (integraal kindcentrum) bij de voormalige Bron aan de Buitenschans in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

Het gebouw, dat eerder dienst deed als kerk en later in gebruik werd genomen als cultureel centrum, is verkocht aan buurman Pfeifer.

In een keer?
Raadslid José Konings van OOG wil van de wethouder weten of er inmiddels met de huidige eigenaar gesproken is over de plannen voor het gebouw. “We hebben ook de plannen gezien die er liggen voor de voormalige garage van Arink en hoe mooi zou het zijn als dit gedeelte Ruurloseweg, dat toch ook een invalsweg is naar het centrum van Groenlo, in één keer zou kunnen worden aangepakt. Het zal niet alleen voor de bewoners van de Ruurloseweg, Buitenschans en achterliggende woonwijken, maar ook voor Stad Groenlo een verrijking zijn”, aldus Konings.


Integraal kindcentrum
Al eerder was de locatie van basisschool de Ni’je Veste Buitenschans in beeld als plek voor het integraal kindcentrum. Daar zou dan wel een deel van de voormalige Bron voor nodig zijn. Het IKC, waar onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zal worden geboden, is bedoeld voor de eerdere genoemde Ni’je Veste en de Hoeksteen.

Gesprekken met huidige
eigenaar

Wethouder Marieke Frank legt uit dat er inmiddels contact is geweest met de huidige eigenaar. “We hebben gesproken over de mogelijke ontwikkelingen van het gebouw, maar dat betreft een vertrouwelijk gesprek. In algemene zin kan ik wel zeggen dat er diverse mogelijkheden worden onderzocht door de eigenaar. De gemeente heeft hierin uitsluitend een faciliterende rol. We hebben wel aangegeven dat de vestiging van een IKC een mogelijkheid is. De eigenaar wil de voormalige kerk al dan niet gedeeltelijk behouden. Een vervolggesprek staat gepland.”