OOG na de raad van 18 september

Het is pas september en de pepernoten liggen al in de schappen van de supermarkten. Het CDA/VVD-college werd daarmee geheel op het verkeerde been gezet. Ook in de gemeentepolitiek van Oost Gelre leek het daarom tijdens de afgelopen raadsvergadering al 5 december. Na de eerste 100 dagen wordt nu al duidelijk waar het met de nieuwe CDA/VVD-coalitie naar toe gaat. Ze willen voor Sinterklaas spelen. Maar wel met uw geld! € 180.000 is er tijdens de raadsvergadering van 18 september door de coalitie rondgestrooid alsof het goedkope pepernoten waren.
'Sint' Bonsen (VVD) trapte af en gaf ruim € 60.000 aan een groepje verongelijkte bewoners van Flierbeek, die het eens waren met een reclamestunt van de gemeente en dreigden met een proces.
'CDA-Sint' Hoenderboom spande echter de kroon. Hij schonk ruim €100.000 aan Boogie Woogie, de muziekschool in Winterswijk om daarmee vooral de hypothecaire leningen op het gebouw in Winterswijk van de gemeente Winterswijk af te betalen. En dat terwijl de leerlingen uit Lichtenvoorde en Groenlo vooral gebruik maken van gebouwen in Lichtenvoorde en Groenlo. College-afspraken uit het najaar van 2017, waarin een maximale bijdrage van €36.000 werd overeengekomen, lapte hij aan zijn laars en deed hij af als 'Schnee von gestern'. De fracties van het CDA en de VVD lieten in de commissie- en de raadsvergadering nog wel stevige kritiek horen, maar uiteindelijk bleken dat toch maar losse flodders voor de bühne.
Zet uw schoen maar niet, want deze CDA/VVD-coalitie zal u eind oktober op een ruime OZB-verhoging trakteren.

De klapper van de avond kwam van de fractievoorzitter van het CDA, dhr. Bragt. Hij vindt dat alle boeren uit binnen- en buitenland die een megaboerenbedrijf willen stichten in Oost Gelre van harte welkom zijn. (Natuurlijk niet bij Zieuwent!) Hij gooit daarmee niet alleen het voortbestaan van het boerenfamiliebedrijf, het kleinschalige coulissenlandschap in Oost Gelre, maar ook uw gezondheid te grabbel.


Fractie OOG
Jose Konings
Freek Jansen
Paul Wallerbos
Rene Hoijtink
Ronald Willering (fractievoorzitter)