T.T.V. Grol in the winning mood

GROENLO - De teams van de tafeltennisvereniging Grol hebben in de derde ronde van de competitie flink huisgehouden.

Alle teams, behalve team 5, behaalden een flinke overwinning op hun opponenten. Grol 5 moest met een gelijkspel genoegen nemen. Het ging goed van start en kreeg een voorsprong van 3 – 1. Ook een 5 – 3 voorsprong werd bereikt. Daarna werden er toch nog 2 wedstrijden verloren en zo werd het 'maar' een gelijkspel. Priscilla won 2 wedstrijden, Theo 1 en Cintha 1, en het gewonnen dubbel maakte 5 punten. Grol 4 was blij met een duidelijke overwinning op Bredevoort. Na een ruime voorsprong van 7 – 1 werd het uiteindelijk 7 – 3 in het voordeel van team 4. Jan 2, Frits 2, en Frans 2. Grol 3 zette de zegereeks voort en won duidelijk met 7 – 3 van Hercules 7. Jan 2, Ben 2 en Frans 2. Grol 2 kreeg het nog gemakkelijker. Met 10 – 0 werd Bredevoort 1 verslagen en de uitslag was niet eens geflatteerd. Roy, Erik en Aldric 3. Grol 1 had een wat gelukkige avond, want de tegenstander kwam met twee spelers opdagen. Toch verliep alles nog niet van een leien dakje. Ondanks hun kleine bezetting lieten de gasten niet met zich sollen. De strijd ging tegen elkaar op. Toch werd het 6 – 4. Wim 1, Henk 0 en Roy 1. Plus het dubbel en de drie punten cadeau.


Afsluiting competitie generale voor ONK Boerengolf

REGIO – Op de laatste wedstrijddag van de competitie Boerengolf spande het erom: wie wordt de absolute winnaar van het seizoen 2018, Irrgarten 1 of Kaasboerderij Weenink 1. Beide teams verkeren in een topvorm en zijn klaar voor het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf dat op zaterdag 6 en zondag 7 oktober op de green in Lievelde wordt gehouden.

De allerlaatste competitiewedstrijd op de green van Kaasboerderij Weenink in Lievelde was tevens een uitstekende gelegenheid om te focussen op het terrein en de omstandigheden. Regen zoals van afgelopen zondag heeft namelijk invloed op de concentratie.
Weenink heeft een nieuwe hindernis geplaatst. "Een vrachtwagen waar doorheen gespeeld moet worden", vertelt Peter Weenink. De hindernis werd zondag in de wedstrijd door alle deelnemende teams getest.

Na de vijfde competitiewedstrijd staat Irrgarten aan kop in de Competitie Oost. Het team heeft één punt meer dan Lievelde 2. In theorie maakt Lievelde 1 nog kans om het kampioenschap van het seizoen 2018 binnen te halen. Lievelde 2 had een slechte dag. De meest constante speler Hemmie Spekschoor ontbrak vanwege een blessure. Lievelde 1 won de laatste wedstrijd, maar kon in het puntenaantal Irrgarten niet meer voorbij gaan.

Thuisploeg Kaasboerderij Weenink 1 speelde een slecht seizoen. Ook op de thuisbaan liep het niet. De ploeg degradeert naar de Weideklasse.