Yente, Luuk en Roel. Foto: Marga Toebes
Yente, Luuk en Roel. Foto: Marga Toebes Foto:

Ruim 3300 euro voor onderzoek spierziekten

GROENLO - Van 9 tot en met 15 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Groenlo. Samen hebben zij een volgens het fonds prachtige opbrengst van 3311,54 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. "De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. De collectanten en donateurs maken mede mogelijk dat het fonds in het komende jaar meer onderzoek naar spierziekten kan financieren", aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie Prinses Beatrix Spierfonds.

Collectant gemist?
Wie de collectant heeft gemist, maar toch nog een bijdrage wil overmaken, kan doneren via de online collectebus van het fonds www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus.

Wil jij dat mensen met een spierziekte zich beter voelen door jou? Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, is het Spierfonds op zoek naar nieuwe collectanten in Groenlo. Een avond collecteren kost ongeveer twee uur. Kijk voor info op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/help-mee/collecteren/aanmelden-als-collectant.


Huntington benefietavond

LICHTENVOORDE - De vriendengroep van Lars Krabbenborg en Lize Berendsen uit Zieuwent willen graag helpen met geld inzamelen voor het onderzoek naar een medicijn tegen Huntington, de ziekte waarvan Lars gen-drager is. Daarom organiseren zij zaterdag 6 oktober een benefietavond bij De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. Een gezellige avond met muziek, hapjes, drankjes en één heel belangrijk doel; zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar deze vreselijke ziekte. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Symptomen van dit ziektebeeld zijn Parkinson, ALS en Alzheimer. Er is nóg geen geneesmiddel, maar er is hoop. Daarvoor is veel onderzoeksgeld nodig: 4 miljoen euro. De afgelopen twee jaar is er landelijk al veel geld ingezameld. De teller staat momenteel op 2 miljoen euro. Een mooi bedrag, maar er is meer nodig. Kom dus zaterdag 6 oktober naar De Koppelpaarden en bouw een feestje voor het leven!

Voor meer informatie en tickets: www.facebook.com/HuntingtonBenefietavondLichtenvoorde. Voor wie niet aanwezig kan zijn maar wel graag Lars, Lize en al die andere dragers van de ziekte en hun naasten wil steunen, kan online doneren op www.huntingtonoostachterhoek.nl/doneren.


Roel groot Severt wint ballonnenwedstrijd

EEFSELE – Zoals gebruikelijk tijdens de Eefsele Kermis werden er door de kinderen uit Eefsele vijftig ballonnen opgelaten met als doel deze zo ver weg mogelijk te laten vliegen. En dat deden ze. De ballon van Roel groot Severt legde maar liefst een afstand af van 121 kilometer. De kinderen waarvan de ballon het verst was gekomen en waarvan het kaartje werd teruggestuurd kregen een waardebon en een zakje snoep.

Uitslag
1. Roel gr. Severt 121 km (Linnich-Welz)
2. Luuk Wolters 54 km (Weeze - Flughafen)
3. Yente Reinders 29.4 km (Halle gem. Bronkhorst)