Van links naar rechts: Hans Tops, Gerrie Reinders  en Henk Lokken. Foto: Ferry Broshuis
Van links naar rechts: Hans Tops, Gerrie Reinders en Henk Lokken. Foto: Ferry Broshuis

Gedicht op De Mattelier onthuld

GROENLO - Met enig officieel vertoon is zaterdagmorgen het gedicht van zanger/dichter Thé Lau onthuld op de muur van De Mattelier, het (nog steeds vrij) nieuwe sociaal-cultureel centrum van Groenlo. Het was Gerrie Reinders, vrijwilliger van De Mattelier, die de eer te beurt viel het doek te verwijderen en daarna kon Henk Lokken (tot voor kort bestuurslid van De Mattelier) het passende gedicht voorlezen.

Door Ferry Broshuis

De aanwezigen waren allemaal duidelijk: dit is een prachtig gedicht en uitermate geschikt voor deze locatie. Er bestonden al lang plannen voor een gedicht op die plek en zaterdag was het een uniek moment omdat De Mattelier het eenjarig bestaan vierde.

Rik Gockel van de werkgroep muurgedichten memoreerde dat dit het 16de muurgedicht is dat in Groenlo is te zien en zei dat De Mattelier een lastige plek is, omdat door de vele verschillende activiteiten in het gebouw een daarbij passend gedicht moest worden gevonden. Maar dat is volgens allen die erbij waren uitstekend gelukt met het gedicht van de enkele jaren geleden overleden Thé Lau, onder andere frontman van The Scene, maar ook solo optredend en schrijver van songteksten en gedichten.

Gockel vertelde voorts dat er volgend jaar door de gemeente een overzicht wordt samengesteld van alle gedichten hier. Maar er kan ook worden gevraagd om een rondleiding. Voorzitter Hans Tops van De Mattelier bedankte de werkgroep en bracht in herinnering dat het De Mattelier met 65 enthousiaste vrijwilligers gelukkig voor de wind gaat. Tijd voor een klein feestje dus.